Lolland Kommunes ansatte er regionens mest raske

Sygefraværet i Lolland Kommune er år for år blevet forbedret, så det i dag er blandt landets laveste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En opgørelse fra KL viser, at Lolland Kommune havde den bedste sygefraværsstatistik i Region Sjælland.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse, hvori borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig over tallene og sender ros videre til sine medarbejdere.

- Det viser, at Lolland Kommune er en god arbejdsplads, hvor der er mange flere gode dage end dårlige, og dét er de ansattes fortjeneste. Tallene viser også, at det kan betale sig at arbejde på at nedbringe sygefraværet. Der er store gevinster at hente, menneskelige og økonomiske, udtaler borgmesteren.

Blandt de bedste i Danmark

På landsplan havde Lolland Kommune i 2016 med 5,4 procent det 12. laveste fravær. Det er især opsigtsvækkende, da kommunen så sent som i 2013 lå i bunden som nummer 97.

Men en indsats for at ændre gjorde, at kommunen i 2014 forbedrede sig til nummer 91 og i 2015 strøg mere end 50 pladser frem til en placering som nummer 39. En position, der altså blev yderligere forbedret i 2016.

- Vi har ved en målrettet indsats formået at nedbringe vores fravær, og det er til glæde for alle parter. Det handler om at bruge ressourcerne bedst muligt, men det handler i høj grad også om at hjælpe den enkelte medarbejder med at vende tilbage så hurtigt det er muligt, siger Holger Schou Rasmussen.

Han tilføjer, at arbejdet med at nedsætte sygefraværet fortsætter, men at kommunen godt er klar over, at der er en "nedre grænse for, hvor lavt fraværet kan blive".


Nyhedsoverblik