Lolland har fået vendt nedtur: Nu kommer der jobs til kommunen

Lolland Kommune har tabt masser af arbejdspladser siden 2008, men nu går det i den rigtige retning på kommunens arbejdsmarked.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det går i den helt rigtige retning både med nye virksomheder, arbejdspladser og ledighed i Lolland Kommune.

Siden finanskrisen er det ellers kun gået én vej, nemlig ned ad bakke, når det drejer sig om at bevare arbejdspladserne i landsdelens kommuner.

Tal fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd viser, at det er gået værst ud over Lolland Kommune, som siden 2008 har mistet knap 3.500 job.

Medarbejdere pendler fra Sjælland

Antallet af arbejdspladser er stadig ikke på samme niveau som før finanskrisen, men det går bedre, end det har gjort længe, lyder meldingen fra Business Lolland-Falster.

- Hvis man spoler nogle år tilbage, ville ingen drømme om, at folk kørte fra Sjælland og herned for at arbejde, men det gør de i dag, siger Claus Madelung, der er forretningsudvikler hos erhvervsorganisationen.

Udover at flere arbejdspladser kommer til landsdelen, så er antallet af lokale virksomheder, der begynder at eksportere til udlandet også blevet markant større.

- Vi kan mærke det på virksomhederne. De tjener flere penge, og iværksætterne fortsætter med at overleve. Iværksætterne i Lolland Kommune er nogle af dem i Danmark, der skaber allerflest job, lyder det fra Claus Madelung.

Mangler arbejdskraft

Hos den lokale virksomhed SeiMei Aps i Nakskov, der laver friskpresset juice af lokale råvarer, mærker de også væksten.

Indenfor det seneste år har de både udvidet produktionen og ansat flere folk. Men direktøren kunne godt bruge endnu flere hænder.

- Det er jo nogle gange svært at få de rigtige medarbejdere, fordi der er rift om de dygtige. Det er sådan, man mærker det, lyder det fra indehaver af SeiMei Aps, Allan Feldt.

Hos Lolland Kommune forsøger man derfor at opkvalificere den nuværende arbejdsstyrke, så de kan imødekomme behovet for den faglærte arbejdskraft.

Lavere arbejdsløshed

I modsætning til tidligere kan Lolland Kommune nu prale af en arbejdsløshed, der er på niveau med resten af landets.

Det kan blandt andet skyldes, at der ifølge kommunen er skabt flere private jobs på Lolland, end der er forsvundet fra området de seneste to år.

- Det booster både i turismeerhvervene og i forhold til virksomheder, lyder det fra Vibeke Grave (A), der er formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg.

Desuden har man hos Business Lolland-Falster en målrettet strategi mod Tyskland, som skal få virksomheder derfra til at slå sig ned i lokalområdet.

I år er fire tyske virksomheder flyttet til området – blandt andet et miljøingeniørfirma.


Nyhedsoverblik