Lolland gør klar til nyt erhvervsområde

Lolland Kommune skal sammen med Vejdirektoratet anlægge svingbaner og adgangsvej til et nyt erhvervsområde ved Maribo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jordtoppe ligger i lange, lige baner på marken ved Maribo på Lolland, mens der bliver gravet op og gjort klar til et nyt erhvervsområde.

Og inden længe ruller endnu et arbejdssjak ind på området. Det eksisterende kryds ved Vestre Landevej og til- og frakørselsrampen til Sydmotorvejen skal ombygges til et signalreguleret kryds.

Der skal også etableres svingbaner på Vestre Landevej og på rampen, ligesom en adgangsvej til det nye erhvervsområde vest for Vestre Landevej skal anlægges. 

quote Det er et område, der skal udvikles i de kommende år, og som skal være med til at sikre vækst og lokale arbejdspladser

Bjarne Hansen, direktør i Lolland Kommune

Det oplyser Vejdirektoratet.

- Krydset bliver ombygget for at sikre en god infrastruktur i området. Vi udbyder nu projektet og håber, at vi får nogle rigtig gode tilbud, så vi inden længe kan skrive kontrakt med en entreprenør og få begyndt anlægsarbejdet, siger projektleder i Vejdirektoratet, Bjørn Eriksen. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Anlægsarbejdet forventes påbegyndt primo august.     
Anlægsarbejdet forventes påbegyndt primo august.      Foto: Vejdirektoratet.

Der skal findes en entreprenør til anlægsarbejderne, og krydsombygningen er nu sendt i udbud. Udbudsmaterialet er tilgængeligt på Leverandørportalen fra 22. juni 2018. 

Forventes færdig i december

Krydsombygningen er et samarbejde mellem Lolland Kommune og Vejdirektoratet, og i Lolland Kommune ser man også frem til udbuddet og det kommende kryds. 

- Med udbuddet rykker et nyt og forbedret kryds nærmere. Sidst på året har vi et færdigbygget kryds, der skal støtte udviklingen af kommunens nye erhvervsområde. Det er et område, der skal udvikles i de kommende år, og som skal være med til at sikre vækst og lokale arbejdspladser, siger Bjarne Hansen, direktør i Lolland Kommune. 

Bildsøvej
Læs også
Stort vejarbejde ved Vestmotorvejen i gang: Se billederne her
Bildsøvej
Læs også
Stort vejarbejde ved Vestmotorvejen i gang: Se billederne her

Det nye kryds finansieres af Lolland Kommune og forventes færdigt i december 2018, dog vil slidlagsarbejder først blive udført i foråret 2019.


Nyhedsoverblik