Lolland-borgmester er på charmeoffensiv i Lübeck

Holger Schou Rasmussen (S) er i Lübeck for at gøre tvivlere positivt stemt over for Femern-forbindelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag begynder den sidste høring om Femern-forbindelsen i Lübeck, og en masse borgere er mødt op for at få svar på deres spørgsmål.

Til stede er også Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), der er mødt op bevæbnet med kaffe, danske småkager og den helt store salgstale.

- Jeg er her for at vise, at vi på Lolland er meget positive overfor, at det her byggeri kommer i gang, siger han til TV ØST.

Modstandsgruppe skrumper

quote Jeg er her for at vise, at vi på Lolland er meget positive overfor, at det her byggeri kommer i gang

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester, Lolland

En undersøgelse har for nylig vist, at 43 procent af indbyggerne i Slesvig-Holstein og Hamborg er for Femern-byggeriet, mens 19 procent er imod. Men det er ikke den sidstnævnte gruppe, som Lollands borgmester hovedsageligt vil charmere med sine danske småkager.

- Der er en stor gruppe, som ikke ved, hvad de mener. Dem skal vi have i dialog og fortælle dem, hvad der godt ved den her forbindelse. Men modstandsgruppen bliver mindre, kan vi se, og det er meget positivt, siger Holger Schou Rasmussen.

Han er dog ikke i tvivl om, at Femern-forbindelsen nok skal få det endelige ja til sidst.

- Vi skal bare lige have hjulpet til på tysk side, så vi kan komme i gang. Vi regner stadig med, at vi kan komme i gang med at bygge allersenest i 2020 og måske før. Jeg er ikke i tvivl om, at forbindelsen bliver til noget. Det tager bare tid, siger borgmesteren. 


Nyhedsoverblik