Lokalt håb tror ikke på stjerner: Bliver væk fra Michelin-middag

Babette i Vordingborg forventer ikke en Michelinstjerne i år, fortæller køkkenchef Henrik Pedersen. Foto: TV ØST

Restauranten Babette i Vordingborg er i årevis blevet spået som en kandidat til en Michelinstjerne. I år er de inviteret til uddelingen – men bliver væk.

- Det er klart. Vores unge kokke vil elske at få en stjerne. Men jeg tror altså ikke, at vi får en i år.

Sådan siger Henrik Pedersen, der er køkkenchef på Restaurant Babette i Vordingborg.

Restauranten bliver igen i år nævnt som en stærk lokal kandidat til at få en stjerne i Michelinguiden – og restauranten er i år blevet inviteret til den store uddelingsmiddag, der i år afholdes på Københavns Rådhus.

Samtidig har Babette haft et meget stærkt år med ros fra avisens anmeldere, og en kåring som landets bedste restaurant.

Trods invitationen fra Michelin så er uddelingen dog ikke noget, der får Henrik Pedersen eller hans hustru, medejer Vivi Schou, til at rydde kalenderen. 

Læs også Nedtælling til Michelin-uddeling: Rammes vores egn af stjerneskud?

Tror ikke på stjerne

Der er flere grunde til, at ejerne bliver hjemme mandag.

- Jeg tror desværre ikke, at vi får en stjerne i aften. Vi har ikke set inspektører fra guiden i år, og vi opfylder ikke flere af de ting, som de lægger vægt på, når de bedømmer en resturent, siger Henrik Pedersen.

Han peger på, at restauranten ikke har noget fast menu- eller vinkort, noget som Michelinguiden holder øje med i deres bedømmelse.

- En del af vores koncept er, at vi hele tiden tilpasser os for at sikre kunderne et rigtig godt måltid mad til en god pris. Og det passer ikke så godt til vores temperament at lægge os fast på ét bestemt menukort, når vi nu hellere vil eksperimentere og komme frem til opfindsomme retter, der skifter med årstiderne, siger han til TV ØST.

Restauranten har lukket mandag – og han vil nyde dagen med nogle venner i Vordingborg. Men det skulle da ikke gøre noget, hvis telefonen alligevel ringede.

- Selvfølgelig kunne det være spændende. Og de unge kokke ville elske den hæder, der følger med. Jeg vil dog hellere bruge krudtet på at ønske de andre restauranter i konkurrencen held og lykke, siger han.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App