Lokale togstationer bliver gjort mere handicapvenlige

Togstationerne i Svebølle, Mørkøv og Regstrup får nu forbedret adgangsforholdene for handicappede. Det sker med penge fra regeringen og DF.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Handicappede får snart bedre adgang til en række togstationer rundt omkring i landet.

Regeringen og Dansk Folkeparti har nu besluttet, hvad en pulje på 50 millioner kroner til handicaptilgengælighed præcist skal bruges på.

quote Målet er, at flere skal kunne benytte de almindelige kollektive trafiktilbud, og det mener vi, at disse projekter hjælper med til at sikre.

Transport-, bygning- og boligminister, Ole Birk Olesen (LA)

Her i regionen får Svebølle station i Kalundborg Kommune og Regstrup og Mørkøv stationer i Holbæk Kommune penge til at forbedre adgangen for handicappede.

De tre stationer får 2,2 millioner kroner, som de skal dele med to stationer i Jylland - Borris og Ulfsborg.

Ledelinjer til handicappede

De fem stationer skal have såkaldte ledelinjer, som kan hjælpe synshandicappede med at finde vej på stationerne.

- Der skal tilbydes gode og balancerede transportmuligheder for alle passagerer i den kollektive trafik - også for personer med handicap. Målet er, at flere skal kunne benytte de almindelige kollektive trafiktilbud, og det mener vi, at disse projekter hjælper med til at sikre, siger transport-, bygning- og boligminister, Ole Birk Olesen (LA)

Alle projekterne forventes at blive sat i gang i løbet af 2017, og banedanmark regne rmed, at de fleste vil være færdige i 2018.

Ledelinjer

  • Et ledelinjesystem er en taktil afmærkning, der anlægges for at skabe et sikkert og trygt miljø for mennesker med synshandicap.
     
  • Ledelinjesystemet består af ledelinjer, retnings- og opmærksomhedsfelter, der anvendes som hjælp for blinde og svagsynede til at: orientere sig, markere gangforløb, holde retningen mod et mål, forbinde vigtige knudepunkter, gøre opmærksom på særlige interessepunkter, forhindringer eller farer.
Kilde: Dansk Blindesamfund

 


Nyhedsoverblik