Lokale restauranter sætter prisen ned i vinterferien – vil trække folk ud at spise i provinsen

I denne uge er der Dining Week i hele landet. Hotel Saxkjøbing på Lolland er med for første gang og håber på at trække nye kunder til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dining Week er et landsdækkende koncept, hvor restauranter i den fine ende sætter priserne ned og inviterer indenfor til store smagsoplevelser.

Hotel Saxkjøbing på Lolland er en af de restauranter, der er med i Dining Week for første gang i år, fortæller direktør Anette Navne.

- Vi ville gerne være med på denne her bølge, hvor alle gode restauranter er med og tilbyder en menu til en ret god pris, som gør at mange flere kan komme ud og opleve og smage og se, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hotel Saxkjøbing på Lolland er en af de restauranter, der er med i Dining Week for første gang i år.
Hotel Saxkjøbing på Lolland er en af de restauranter, der er med i Dining Week for første gang i år.

Der er allerede mange, der har vist interesse for at komme og spise den Dining Week-menu, som hotellet tilbyder i sin restaurant i uge 7. 

- Vi har rigtig fint booket, så det er dejligt, siger Anette Navne.  

- Det er jo perfekt, det ligger i en god uge, for der er mange børnefamilier, der har fri, og de tænker måske, hvad skal vi lave? Og på den måde vil vi måske se nogle nye gæster, som ikke har været hos os før, siger hun og fortæller, at nogle gæster bruger uge 7 på at tage en gastrorejse, hvor de besøger en ny restaurant hver dag.

Vil trække folk fra provinsen ud at spise

Der er hele tre restauranter i Guldborgsund Kommune, hvor Hotel Saxkjøbing ligger, med i Dining Week 2019. To af dem er med for første gang i år, og Anette Navne gætter på, at det er, fordi det voksende fokus på at spise ude er ved at komme til provinsen.

- Jeg tror, at det mere har været et storbyfænomen, men at det langsomt er begyndt at sprede sig ud til provinsen, og selvfølgelig kan vi også være med, siger direktøren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der bliver lavet mad i store mængder på Støvlet Katrines Hus i denne uge. 
Der bliver lavet mad i store mængder på Støvlet Katrines Hus i denne uge.  Foto: TV2 ØST

- Vi prøver også på at vende denne her trend, at man spiser meget hjemme ude i provinsen, og nu prøver vi at sige; kom ud og spis, kom ud og få noget god mad, og her der kan man få det til en god pris, hvor alle kan være med, siger direktøren.

Hun peger også på, at der på Lolland og Falster er en masse gode lokale råvarer, der gør det til et interessant område at udforske kulinarisk.  

Artiklen fortsætter under grafikken. 

Lasse Zacho Andersen er køkkenchef på reatauranten Støvlet Katrines Hus, der ligger i Sorø.

Støvlet Katrines Hus har været med i Dining Week i flere år, og køkkenchefen har travlt i uge 7, for der er rigtig mange gæster, der benytter sig af de gode priser under Dining Week. 

- Et hav af restauranter rundt omkring deltager og laver tre retter til ikke særligt mange penge, så både folk, der ikke normalt kender de forskellige restauranter, eller som måske ikke har det samme rådighedsbeløb, som det normalt kræver for at spise på sådan nogle restauranter, de har mulighed for at komme ud og besøge os. Det er 215 kroner for tre retter mad, så det skulle de fleste kunne være med på, siger køkkenchefen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lasse Zacho Andersen er køkkenchef på reatauranten Støvlet Katrines Hus.
Lasse Zacho Andersen er køkkenchef på reatauranten Støvlet Katrines Hus. Foto: TV2 ØST

Han fortæller at antallet af gæster stiger markant i uge 7. 

- Normalt har vi 40 gæster på en travl aften, og vi har åbent fem dage om ugen, så det giver max 200 gæster om ugen, men nu har vi lige under 1000 på fem dage, så der er travlt. Men de skal have det samme, og de kommer nogenlunde samtidigt, så det er også lidt nemmere for os, fortæller han. 

De mange besøg i løbet af uge 7 er god reklame for restauranten, fortæller Lasse Zacho Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kirsten Kofoed er med til Dining Week for femte gang denne uge. 
Kirsten Kofoed er med til Dining Week for femte gang denne uge.  Foto: TV2 ØST

Hvis man ikke har mulighed for at være med til Dining Week i uge 7, kan man skrive i kalenderen, at der også i efterårsferien er mulighed for at komme ud at spise på fine restauranter til gode priser i efterårsferien. 

- Det ligger i uge 7 og i uge 42, som normalt i restaurationsbranchen er tidspunkter, hvor der ikke sker så meget, fortæller Lasse Zacho Andersen.

Med for femte gang

Kirsten Kofoed spiste mandag frokost på Støvlet Katrines Hus sammen med en veninde. Det er femte gang, hun er til Dining Week.

For hende er det især muligheden for at vælge en menu, der passer til hendes smagsløg, der er glæden ved at deltage i Dining Week. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Jane Lee, selvstændig, Sorø. 
Jane Lee, selvstændig, Sorø.  Foto: TV2 ØST

- Jeg kunne booke det i god tid og se, hvad der er på menuen, fortæller hun. 

Også Jane Lee fra Sorø havde lagt vejen forbi Støvlet Katrines Hus mandag ved frokosttid. Hun var afsted sammen med en veninde. 

- I stedet for at forbruge så meget, så vil vi hellere give hinanden oplevelser, fortalte Jane Lee, der synes, at Dining Week er et rigtig godt koncept. 

- Jeg synes, det er fantastisk, og jeg synes, at det er fedt, at man får åbnet dørene for nogle, der ikke plejer at komme her, siger hun. 


Nyhedsoverblik