To lokale kommuner fremhæves som gode cykel-forbilleder

Cyklistforbundet fremhæver Guldborgsund og Odsherred kommuner i et særligt idékatalog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De kan noget helt særligt i Guldborgsund og Odsherred kommuner, når det kommer til cykling.

For mens der i disse år bygges nytænkende cykellegebaner, hvor børn kan lege sig til cykelglæde og cykelsikkerhed, lancerer Cyklistforbundet et idékatalog med inspitation til landets kommuner. Her bliver de lokale kommuner fremhævet som de gode eksempler.

Kataloget indeholder blandt andet inspiration fra de færdige cykellegebaner og anbefalinger til, hvad kommunen skal være opmærksom på i arbejdet med at planlægge og bygge en højkvalitetscykellegebane.

Cykellegebaner

En cykellegebane er et sted, hvor børn og barnlige sjæle via leg og sjove udfordringer træner basale cykelfærdigheder som at holde balancen, starte/bremse eller tage en hånd af styret. Det skal sidde på rygraden, før man er sikker nok til at kunne øve sig i at cykle i trafikken.

Der er gratis adgang til banerne, og man kan finde mere information og inspiration på cykellegebaner.dk, hvor man også kan downloade bogen ’20 Cykellege’.

Cykellegebanerne har til formål at skabe aktivitets- og mødesteder for familier og børn. Cykellegebanerne skal bidrage til det gode liv i byen og styrke dansk cykelkultur ved at øge cykelglæden og cykelsikkerheden hos børn og voksne.

Kilde: Cyklistforbundet.

Både Guldborgsund og Odsherred kommuner markerer sig med særlige cykelbaner. Mens Guldborgsund Kommune har cykellegebanen, der understøtter skolereformen, så har Odsherred Kommune skabt Danmarks første CykelGeopark, hvor det aktive liv skal smelte sammen med kultur og natur.

Cyklistforbundet: En god investering

Hos Cyklistforbundet vurderer direktør Klaus Bondam, at cykellegebaner er god investering, når kommunerne ønsker at fremme børnecykelkultur.

- At blive sikker på en cykel kommer ikke af sig selv. Det skal trænes, og det kan børn på en cykellegebane. Og jo før børn begynder med at cykle desto bedre. Det gør børnene til sikre trafikanter og giver dem gode vaner, som holder på sigt. Cykellegebanerne skaber ikke alene mere trafiksikre børn, de er også med til at forme fremtidens cykelkultur og skabe sunde vaner hos børnene, siger Klaus Bondam.

Du finder idékataloget lige her.


Nyhedsoverblik