Lokale ildsjæle på Sjælland får millioner fra særlig pulje

Der blev torsdag aften uddelt flere millioner kroner til lokale projekter, der gør en helt særlig indsats på Midt- og Nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var glade miner over hele linjen i Jyderup torsdag aften.

Her blev EU’s såkaldte LAG-midler nemlig uddelt til lokale ildsjæle i Holbæk, Lejre, Sorø, Odsherred og Kalundborg Kommuner. Ildsjæle, der gør en helt særlig indsats for lokalområderne.

I puljen var der i alt cirka 2,7 millioner kroner. 12 projekter var heldige og fik et ja til en økonomisk håndsrækning.

Et af de heldige projekter er Strids Mølle ved Kattrup Gods i Holbæk Kommune. De modtager knap 300.000 kroner til at genoprette en historisk vandmølle.

- Vi er utrolig taknemmelige. Det er en stor hjælp for os og også et skulderklap, synes vi. Det er dejligt med opbakning, siger Iben Møller, som er en del af mølleprojektet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Strids Mølle får penge til at genoprette en gammel vandmølle.
Strids Mølle får penge til at genoprette en gammel vandmølle. Foto: Mikkel Rise - TV ØST

Betyder meget for iværksættere

 Også Herskabsstalden på Dragsholms Slot i Odsherred Kommune var heldige. De fik 400.000 kroner til at opføre et køkken, som områdets lokale producenter kan få glæde af.

- Jeg er helt vildt glad. Og jeg glæder mig meget til at fortælle mine kollegaer, at vi er kommet et skridt nærmere vores drøm, siger Thomas Kjeldfred fra Herskabsstalden.

Artiklen fortsætter under billederne...

 
  Foto: Mikkel Rise - TV ØST
Også Herskabsstalden på Dragsholm Slot var heldig at få del i midlerne. 400.000 kroner blev det til.
Også Herskabsstalden på Dragsholm Slot var heldig at få del i midlerne. 400.000 kroner blev det til. Foto: Mikkel Rise - TV ØST

Hvor vigtigt er det som lokale iværksættere, at I kan få en hjælpende hånd som den her?

- Det er meget vigtigt, for alle ved, hvordan banker ser på vores projekter herude. Hvis vi skal kunne tilbyde vores faciliteter til en rimelig pris, så en lille iværksætter også kan få glæde af det, og vi samtidig skal holde vores bank glad, så bliver vi nødt til at få hjælp udefra til at finansiere projektet. Det er ikke en guldrandet forretning, siger Thomas Kjeldfred.

Pengene i LAG-puljen kommer fra Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne. Og puljen er i spil igen til næste år.

 
  Foto: LAG Midt-Nordvestsjælland – Liv i Baghaven

Nyhedsoverblik