Lokale fødevarer hitter: I dag kåres Stevns' nye egnsret

Eleverne på Store Heddinge Skole har som led i et projekt om lokale råvarer udviklet lokale retter. I dag kåres vinderen, som bliver Stevns' egnsret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fejø Frugt, lammefjordsgulerødder, kirsebærvin fra Frederiksdal og kvæg fra Knuthenlund.

Listen er lang, når det kommer til lokalt producerede fødevarer her fra vores region.

Et nyt initiativ på Stevns vil nu gøre Lolland og Odsherred kunsten efter.

Det gøres blandt andet med at finde Stevms' nye egnsret.

Kokkerier i skolekøkkenet

I denne uge har 5. klasse på Store Heddinge Skole været i skolekøkkenet. De har kokkereret deres egen Stevnsgryde, lavet udelukkende med lokale råvarer.

- Det gør det mere til en Stevnsgryde, at mange af tingene kommer fra Stevns, siger eleven Hannah Friis Hoffmann.

Som et led i undervisningen har eleverne besøgt lokale fødevareproducenter, lært om den stevnske jordbund og udviklet deres helt egen gryderet.  

Mere miljøbevidste

Det er Stevns Fødevarenetværk, Stevns Turistforening og Store Heddinge Skole, der har etableret et samarbejde for at øge elevernes kendskab til den lokale fødevareproduktion.

Initiativet passer godt ind i tidens trend.

Ifølge en rapport om fødevaretrends, Landbrug og Fødevarer står bag, viser tallene, at vi særligt her i regionen er gode til at støtte lokale producenter i forsøget på at leve mere klimavenligt.

Ifølge forbrugersociolog Nina Preus fra Landbrug og Fødevarer handler det om, at vi er blevet mere bevidste om, at miljøet er under pres.

- Der er flere og flere forbrugere, der tænker over det her og måske bekymrer sig lidt. Vi kan i hvert fald se i vores undersøgelser, at flere og flere tænker over det. Og så kan det at købe lokalt være en måde at handle på det på. At man som forbruger føler, at man gør en indsats, man gør noget med sit forbrug, siger hun til TV ØST.

Vinderen kåres i dag

Alle tre madlavningshold på Store Heddinge Skole har udviklet en egnsret.

I dag skal de tre retter præsenteres foran et dommerpanel til Høstmarked.

Herefter bliver der kåret en vinder.

- Jeg tror ikke, at vi vinder, for jeg har hørt, at de andre er rigtig gode, siger eleven Tobias Klint Nielsen.


Nyhedsoverblik