Lokale brandfolk skal hjælpe med at slukke svensk flammehav

Brandfolk fra flere beredskaber i TV ØST's område skal deltage i slukningsarbejdet ved de mange skovbrande i Sverige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søndag rejste et nyt hold af danske brandfolk til Sverige for at assistere kollegerne i forbindelse med slukningsarbejdet ved de mange skovbrande.

Heriblandt er også fire lokale brandfolk fra Beredskabsstyrelsen i Næstved. Det oplyser operativ beredskabschef Lars Schou fra Beredskabsstyrelsen til TV ØST.

Det er én teamleder og tre frivillige fra Beredskabsstyrelsen i Næstved, der skal deltage i slukningsarbejdet i Sverige. Udover Beredskabsstyrelsen skal også brandfolk fra Østsjællands Beredskab, Vestsjællands Beredskab, Midt- og Sydsjællands Brand & Redning og Lolland-Falsters Brandvæsen deltage i indsatsen. 

I forvejen er 27 andre danske brandfolk allerede rejst til nabolandet og arbejder på højtryk sammen med svensk beredskab om at slukke brandene. Det er dem, som det nye hold skal afløse søndag.

Brandmænd: Selvfølgelig stiller vi op og hjælper

Det nye hold bliver sammensat af 28 brandfolk fra flere forskellige kommunale beredskaber i Danmark, herunder dem fra TV ØST's område.

Én af de frivillige brandmænd, der skal afsted i dag, er Kim Arnov fra Midt- og Sydsjællands Brand & Redning. Han mener, det er en selvfølge, at de danske brandfolk melder sig til at hjælpe.

- Man har aldrig set noget lignende i hele den moderne historie af brande i Skandinavien. Så det er stort. Og det er derfor, at vi skal være massivt til stede og hjælpe dem mest muligt. Det kan vi ikke ignorere det her, siger Kim Arnov.

Han bakkes op af sin kollega fra Lolland-Falsters Brandvæsen.

- De svenske myndigheder, og den del af beredskabet, der arbejder med skovbrandende, er pressede. Så derfor stiller vi selvfølgelig også det mandskab til rådighed, vi kan, siger Brian Rasmussen, der er frivillig brandmand hos Lolland-Falsters Brandvæsen.

Slukningsudstyr sendes også afsted

Brandfolkene skal til byen Ljusdal, der ligger omkring 330 kilometer nord for Stockholm.

Sverige er hærget af en del skov- og naturbrande som er svære at kontrollere på grund af det tørre vejr.

Fredag aften var der ifølge TV2.dk 83 naturbrande i gang i Sverige. Lørdag var det tal dog faldet til 44, skriver TV2.

Byer er blevet evakueret for mennesker, og forstærkninger til slukningsarbejdet er ifølge TV2 tilkaldt fra flere steder i Europa.

Brandfolkene tog afsted søndag eftermiddag fra Hedehusene med bus. Desuden sendes også slukningsudstyr afsted mod de hårdest ramte områder. 

Markbrand Holbæk
Læs også
Stor markbrand satte trafikken i stå på travl landevej
Markbrand Holbæk
Læs også
Stor markbrand satte trafikken i stå på travl landevej

Nyhedsoverblik