Lokal scenekunstner vinder hæderspris

Der er 200.000 kroner og en hæderspris på vej til scenekunstner og parkourmester Kristján Ingimarsson, som hyldes for sit bidrag til teaterscenen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er blevet tid til at give tilbage til nogle af dem, der har bidraget til dansk kultur- og samfundsliv. 

Sådan lyder det fra Wilhelm Hansen Fonden, som i år uddeler hæderspriser til kunstnere, skuespillere og andre fagfolk inden for musik, teater og dans. 

quote Det er et skulderklap, der vil noget

Kristján Ingimarsson, prisvindende scenekunstner

En af dem, som har vundet juryens hjerter, er Kristján Ingimarsson, der er bosat i Vordingborg. Han har i årevis bidraget til dansk kulturliv som idémand, skuespiller og instruktør på en række forestillinger, blandt andet i Vordingborg.

- Kristján Ingimarsson får krop, tanke og teater til at gå op i den højest mulige enhed. Hans ekstreme ekvilibrisme fører direkte fra et sted til et andet og giver bane til stjernerne.

Sådan beskriver fonden den islandsfødte kunstner.

Billedet her er fra scenekunstnerens verdensomspændende BLAM-show. 
Billedet her er fra scenekunstnerens verdensomspændende BLAM-show.  Foto: Pressefoto

Teatermanden har optrådt i hele Danmark, blandt andet i hjembyen i Vordingborg, hvor han også producerer teaterforestillinger.

I de seneste seks år har han turneret verden rundt med den Reumertvindende actionkomedie BLAM, der handler om kedsommelige kontormænd, der kaster sig ud i halsbrækkende stunts.

Teatermanden, der har kastet sig ud i eksplosive parkour- og teaterpræstationer i over 20 år, er beæret over at modtage hædersprisen.

Skjult Nummer
Læs også
Teaterforestilling fra Vordingborg er nomineret til Årets Reumert
Skjult Nummer
Læs også
Teaterforestilling fra Vordingborg er nomineret til Årets Reumert

- Det er rigtig opløftende, det må jeg sige. Det er et skulderklap, der vil noget, og gennem mit virke som teatermand i mange år, har jeg jo indimellem fået støtte, som jeg har søgt. Men pludselig at blive trukket ud som vinder af den her pris, synes jeg er helt fantastisk, fortæller en stolt Kristján Ingimarsson.

Udover Kristján Ingimarsson skal fire andre teaterfolk også hædres for deres bidrag til kulturlivet. De udråbte vindere kan se frem til at modtage deres hæderspriser i festlige rammer, når den officielle prisuddeling finder sted den 30. oktober i København.


Nyhedsoverblik