Lokal pigespejder valgt til international post

Emma Elgaard Larsen fra De grønne pigespejdere i Slagelse får ny international post og skal nu repræsenterer korpset på diverse udenlandske scener.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Emma Elgaard Larsen fra De grønne pigespejdere i Slagelse gruppe er netop indtrådt på posten som vice International Commissioner.

Her skal hun være med i et team, der har ansvar for at koble De grønne pigespejdere til den internationale pigespejderbevægelse. Sammen med de andre skal Emma Elgaard Larsen sørge for at udbrede de internationale tilbud til alle pigespejdere i de lokale grupper, og hun skal være med til at repræsentere Danmark i det internationale spejderarbejde.

quote Jeg har altid synes, at det, at vi er en verdensbevægelse, er vildt spændende

Emma Elgaard Larsen fra De grønne pigespejdere i Slagelse

- Jeg glæder mig til at få et kæmpe netværk, lyder det fra 23-årige Emma Elgaard Larsen, som allerede har flere internationale spejderoplevelser bag sig. Hun deltog på den store lejr Roverway i Frankrig i 2016 og hun har været frivillig på et verdensspejdercenteret ”Kandersteg” i Schweiz.

Startede sin pigespejderkarriere for ti år siden

Nu skal hun til at netværke og danne flere nye relationer internationalt.

- Jeg har altid synes, at det, at vi er en verdensbevægelse, er vildt spændende. Jeg brænder virkelig for det internationale spejderarbejde og ser det som min mission, som vice International Commissioner, at bringe alle de fede tilbud fra WAGGGS (pigespejdernes verdensorganisation red.) ud til den enkelte unge pigespejder i alle lokale grupper, siger Emma Elgaard Larsen.

Emma startede sin pigespejderkarriere 1. august 2009 i spejderhuset ”Kløverbo” på Willemoesvej i Slagelse. I skoletiden var spejder hendes sociale frirum og det er også fra spejder, at hun har sine tætteste veninder. Hun har haft flere forskellige lederroller og modtog Sct. Georgs gildernes lederpris i 2016, for sit arbejde som flokleder.

Selv om Emma har mange års spejdererfaring som leder i Slagelse gruppe, aktiv i regionsledelsen og forskellige udvalg hos Pigespejdernes Fællesråd i Danmark, så giver posten som vice IC'er alligevel sug i maven.

- Der er så mange nye ting i det her, som jeg både glæder mig til og gisper lidt over. Jeg skal lede en international tænketank, forstå og navigere i det politiske niveau og så skal jeg simpelthen øve mig i at stå på en scene og tage ordet, siger Emma Elgaard Larsen.


Nyhedsoverblik