Lokal musiker kåret som årets sangskriver: Det er god musik, hvis man får folk til at græde

M.C. Hansen fra Jungshoved vandt fredag en DMA Folk Award som Årets Sangskriver med sangen With Any Luck. Nøglen er ifølge ham den gode historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom M.C. Hansen meldte sig selv til DMA Folk, Danish Music Awards Folk, er folk som genre ikke noget, han ellers tænker over, når han skal definere og kategorisere sin musik.

- Jeg spiller bare musik, lyder det fra M.C. Hansen fra Jungshoved syd for Præstø.

Og det har den 39-årige musiker gjort, siden han fik en guitar til sin 18 års fødselsdag. Derfra har han udviklet sin musiksmag og spillestil.   

Enkeltheden, stemningen og pladsen til sin personlighed dukker efterfølgende op hos M.C. Hansen, da han tænker lidt nærmere over, hvad folk kan for ham, og hvorfor hans musik kan kædes sammen med lige netop denne genre.

quote Hvis man kan få folk til at græde eller grine, så er det god musik

Musiker, M.C. Hansen

Modsat tankerne om folk er M.C. Hansens primære opgave som musiker helt klar. For der findes både god og dårlig musik i hans optik.

Det handler om, hvordan publikum modtager musikken og den optræden, han leverer.  

- God musik er ærlig musik, hvor man ikke lader som om. Det er også noget publikum kan mærke. Hvis man kan få folk til at græde eller grine, så er det god musik, siger M.C. Hansen.

En god fortælling

Publikum skal helst kunne relatere til det, som M.C. Hansen synger om, også selvom folk ikke bryder sig om spillestilen.  

- Jeg vil holde fast i, at det jeg laver er megagodt, men hvis man ikke kan lide det, så er det helt cool. Det har jeg ingen problemer med, siger M.C. Hansen. 

- Hvis folk synes, det er dårligt. Ja, det ville jeg være ked af, for så har jeg jo spillet dårligt, og ikke gjort det jeg skal, fortsætter han.  

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Og det der skal til er en god historie. Dem ynder M.C. Hansen at fortælle, og det er man ikke i tvivl om, når man ser videoen til sangen With Any Luck, som var grunden til, at han vandt prisen som Årets Sangskriver til DMA Folk.

- Jeg fortæller historier og fortæller meget gerne historier om mennesker og historiske begivenheder. Mit arbejde er ikke at fortælle jer om, hvordan jeg har det. Mit arbejde er at fortælle jer om, hvordan I har det. 

quote Det er jo en fuldstændig vanvittig historie i sig selv. Folk taber næse og mund, når man fortæller den

Musiker, M.C. Hansen

With Any Luck er historien om M.C. Hansens morfar, der døde på sin guldbryllupsdag foran en hel forsamling. Sådan døde morfarens far også.

- Det er jo en fuldstændig vanvittig historie i sig selv. Folk taber næse og mund, når man fortæller den. 

Morfaren var postbud i 42 år og kendte alle i det området, hvor han uddelte post. Det er noget M.C. Hansen ser tilbage på, som er blevet udgangspunktet for sangen. 

M.C. Hansen og band. 
M.C. Hansen og band.  Foto: M.C. Hansen

Sangen fortæller ikke kun om morfarens liv, men også om, hvordan det er at finde tilbage til sine rødder, som er noget, der har været nødvendigt for M.C. Hansen selv.  

- I virkeligheden er det et billede af, hvordan det er at flytte tilbage, til der hvor man kommer fra. Det er både i overført betydning og i helt bogstaveligtalt.

Hjem til Sydsjælland

Indtil et par år siden boede M.C. Hansen i Sverige sammen med sin kone og flyttede kun tilbage til hjemegnen omkring Præstø, fordi de troede, at de skulle til at adoptere.

Kort tid efter blev M.C. Hansens kone gravid, og deres datter kommer til verden.

quote Jeg sang et par numre på dansk for et par år siden, hvor jeg kunne mærke, at folk sugede det ind på en helt anden måde

Musiker, M.C. Hansen

- Det eneste sted jeg vidste, at jeg aldrig skulle bo igen, det var her, siger M.C. Hansen grinende.

Derfor har det hjulpet at kunne spejle sig i sin egen familie. M.C. Hansen har også indset, at Præstø-egnen er dér, han hører til, lige meget hvordan man vender og drejer det.

Den sidste barriere 

Til spørgsmålet om hvad næste skridt i karrieren er, kommer svaret promte.

- Det er nemt. 

Herefter fortæller M.C. Hansen, at han altid har sunget på engelsk, men gerne vil nedbryde barrieren til publikum gennem sproget og optræde noget mere uden mikrofoner.

M.C. Hansen (i midten) og samarbejdspartneren Jacob Chano (til højre)
M.C. Hansen (i midten) og samarbejdspartneren Jacob Chano (til højre) Foto: M.C. Hansen

- Jeg sang et par numre på dansk for et par år siden, hvor jeg kunne mærke, at folk sugede det ind på en helt anden måde. Så jeg har i et års tid arbejdet på at oversætte mig selv. Nu laver vi (M.C. Hansen og samarbejdspartneren Jacob Chano, red.) en plade på dansk i år. Det er simpelthen det næste.

I det store udland vil det dog stadig foregå på engelsk.

OM M.C. Hansen 

  • Borgerlige navn: Mads Christen Hansen
     
  • Alder: 39 år
     
  • Bopæl: Halvøen Jungshoved syd for Præstø
     
  • Beskæftigelse: Musiker – Han optræder både i Danmark og udland. Han vandt prisen som Årets Sangskriver til DMA Folk Awards 2017.
     
  • Familie: Gift og har en datter på 4 ½ år  
OPDATERING
Clock19. mar 2018, kl. 08:27
Titler på sange af M.C. Hansen er slettet på grund af misinformation.

 


Nyhedsoverblik