Lokal motorsagkyndig vil bringe ventetiden ned på køreprøver

En lokal motorsagkyndig har fået nok af lange ventetider på køreprøver. Derfor tilbyder han nu selv sin hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Månedlange ventetider på køreprøver er flere steder virkeligheden for folk, der er ved at tage deres kørekort. Det er en tidligere lokal motorsagkyndig fra Slagelse ved at være træt af.

- Jeg synes, det er fuldstændig til grin. Vi har snakket om det her i mere end seks år, og der er ikke nogen, der gør noget, siger Niels Rask, der er bilsagkyndig, teknisk ansvarlig og ejer af Vestsjællands Bilsyn.

Han blev udannet som motorsagkyndig i år 2000 som en del af Statens Bilinspektion. Her arbejdede han som sagkyndig ved køreprøver i fire år. Det gør han ikke længere, men nu har han til gengæld fået en ide til, hvordan han kan hjælpe politiet. Han vil nemlig gerne tilbyde sin hjælp som privat sagkyndig, så han kan tage nogle af politiets mange prøver.

- Det nemmeste er, at man fra politiets side spørger, om vi kan hjælpe nogle dage. Og så hjælper vi selvfølgelig.

For at Niels Rask kan være motorsagkyndig igen, skal han dog igennem et tre måneders kursus. Men efter det, er han klar.

- Når jeg lukker min synshal klokken 16, så er jeg frisk nok til at holde et par køreprøver eller tre, og hvis jeg kan gøre det nogle dage, så kan vi lynhurtigt få fjernet noget ventetid, siger Niels Rask.

Et lille men

Hos færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi synes man, ideen om de private sagkyndige er god. Der er dog et lille men.

- Lovgivningen er desværre sådan, at det ikke er en mulighed, som jeg kan tage imod. Lovgivningen foreskriver ganske enkelt, at køreprøver skal varetages af politiet, og dermed er private konsulenter, eller hvad vi vælger at kalde dem, altså udelukket, siger Erik Mather, der er leder i færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

Erik Mather er dog opmærksom på de lange ventetider. Derfor har han for nyligt ansat fem nye civile sagkyndige hos politiet, og flere kan være på vej.

- Jeg vil ikke afvise, at vi skal ud og have ansat endnu flere civile sagkyndige på sigt og dermed få frigjort vores politifolk fra sagkyndigrollen, siger Erik Mather.

Selvom det er en lovændring, der skal til, for at Niels Rask kan blive privat sagkyndig, håber han stadig på, at det kan lade sig gøre. Derfor har han skrevet til Liberal Alliance, der har kaldt transportministeren i samråd.

- Vi skal have fundet dem, der sidder på bremsen, og så skal det her løses her og nu. Det kan kun blive til gavn for alle, siger Niels Rask.


Nyhedsoverblik