Lokal legetøjsproducent erobrer 40 lande: Det stopper ikke her

Plus-Plus fra Holbæk, der producerer små byggeklodser af plastik, storhitter hos børn over hele verden - og virksomheden satser på endnu mere vækst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal noget til for at følge med en efterspørgsel fra 40 lande verden over – derfor kører maskinerne hos legetøjsproducenten Plus-Plus i Holbæk da også på fuldt drøn døgnet rundt.

- Vi har udvidet produktionen meget indenfor de seneste tre-fire år simpelthen for at være på højde med salgsudviklingen og helst lidt foran, fortæller Martin Pihl, direktør hos Plus-Plus.

Alene det seneste år har virksomheden, der laver byggeklodser udvidet deres salg til hele ti landet. I dag kan man finde de populære produkter fra Holbæk i både Europa, USA, Østen, Canada, Mellemøsten og så videre.

- Det kan godt gøre mig stolt og det er en fornøjelse hver gang, man får en mail fra en kunde ude i verden, som viser et billede af noget, de har bygget eller lignende, siger direktøren.

12 ansatte

De små byggeklodser i plastik er noget, der især taget fart siden  2012, hvor virksomheden for alvor begyndte at satse på eksport også udenfor Skandinavien. Ifølge Plus Plus laver de legetøj, som styrker børns motorik, kreativitet og fantasi og cirka tolv ansatte arbejder hos Plus-Plus her i Holbæk og  så er der også medarbejdere og datterselskab i USA.

- Det er jo kun dejligt, hvis man kan sprede nogle af de danske varer til de andre lande synes jeg og særligt, hvis det er børn, der kan få glæde af det, siger Lars Olsen, der har arbejdet på legetøjsfabrikken i lidt over tre år.

Vigtigt at fabrikken er i Holbæk

Byggeklodserne kan købes i de fleste legetøjsbutikker i Danmark og det er kun fantasien, der sætter grænser. Tilsyneladende også, når det gælder forretningsstrategien - Plus-Plus satser nemlig på endnu mere vækst og på at sælge endnu mere til udlandet.

Dér spiller placeringen i Holbæk en helt afgørende rolle.

- Vi laver det meget konkurrencedygtigt her, vi er gode til det, vi kan forlade kontoret og gå ud og tjekke kvaliteten bare ved nogle få skridt, det er vigtigt at have produktionen tæt på, hvor vi kan følge det, siger Martin Pihl.

Byggeklodserne er opfundet engang i 1980’erne – flere hundrede millioner af dem produceres der i Holbæk hvert eneste år.


Nyhedsoverblik