Lokal kokkespire vandt bronze til VM i Skills

Kokken Christian Wellendorf fra Faxe Ladeplads kan kalde sig verdens tredje bedste i sit fag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det blev til en flot tredjeplads, da kokkespiren Christian Wellendorf i denne uge kæmpede om medaljer til VM i Skills i Abu Dhabi.

Den 21-årige kok er fra Faxe Ladeplads og er uddannet hos Vordingborgs gourmetfyrtårn Restaurant Babette. Og de havde altså givet ham tilpas meget ballast med, så han nu kan kalde sig verdens tredje bedste indenfor sit fag.

Men også regionens anden deltager ved VM, den 20-årige bygningssnedker Frederik Riber fra Haslev, har metal med hjem i bagagen. Han fik nemlig nok point til at få en såkaldt ”Medaillon for Excellence” i hus. Frederik Riber er forsvarende danmarksmester indenfor sit fag, og tidligere på året tog han også en bronzemedalje med hjem fra EM.

10. bedste af alle

quote Resultaterne er også bevis for, at deltagerne har fået en god uddannelse. At de danske erhvervsuddannelser fører til meget dygtige unge

Jesper Juul Sørensen, formand SkillsDenmark

Og alt i alt klarede Danmark sig rigtig godt til VM. Foruden Christian Wellendorf fik endnu en dansker en bronzemedalje og hele syv udover Frederik Riber fik en ”Medaillon for Excellence”. Målt på det gennemsnitlige antal point per deltager blev Danmark det 10. bedste landshold ud af de 60 deltagende nationer.

- At 10 ud af de 15 på vores landshold kommer hjem med en medalje er flot i et verdensmesterskab, hvor vi ved, at mange af de store nationer træner deres deltagere i måneder og år op til konkurrencen, siger formanden for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, i en pressemeddelelse.

- Resultaterne er også bevis for, at deltagerne har fået en god uddannelse. At de danske erhvervsuddannelser fører til meget dygtige unge, tilføjer han.

Christian Wellendorf bestod i foråret sin svendeprøve med en guldmedalje. Han arbejder nu på Falsled Kro ved Faaborg på Fyn. Han nåede akkurat med til WorldSkills. Her er aldersgrænsen nemlig 23 år.

Frederik Riber har sin daglige gang hos Tømrermester Madsen i Bårse.

DM, EM og VM i Skills er mesterskaber indenfor en lang række af erhvervuddannelser. 

VM i skills
Læs også
Unge dyster til VM i skills i Abu Dhabi
VM i skills
Læs også
Unge dyster til VM i skills i Abu Dhabi

Nyhedsoverblik