De seneste dage har været travle for køkkenchef Jonas Mikkelsen fra michelin-restauranten på Hotel Frederiksminde i Præstø.
De har nemlig budt på mange timers forberedelse forud for lørdagens dessertkonkurrence Sol over Gudhjem, hvor nogle af Danmarks bedste kokke deltager.
- Nu er jeg lidt halvstresset, fordi det nærmer sig, og jeg synes, jeg mangler nogle ting, jeg skal have klar, siger Jonas Mikkelsen, der er i køkkenet for at lægge sidste hånd på forberedelserne.
Selvom Jonas Mikkelsen ikke vil afsløre alt for meget om den dessert, han stiller op med, kan han alligevel godt røbe lidt.
- Der er nogle elementer, vi skal bruge, som er bundne for os alle sammen, og det er blandt andet en masse forskelligt chokolade, kaffe, snaps og friskost, siger han.
Bornholm indgår i desserten
Som navnet på konkurrencen antyder, er det på Bornholm, slaget skal stå, og netop konkurrencens placering har også haft betydning for desserten.
- Jeg har gjort mig nogle overvejelser om, at få nogle elementer omkring Bornholm ind i selve retten, og så prøver jeg så vidt muligt at lave desserten sådan lidt Frederiksminde-agtig, siger Jonas Mikkelsen.
Sol over Gudhjem består af en hovedkonkurrence, hvor fire kokke stiller op, og en dessertkonkurrence hvor Jonas Mikkelsen skal konkurrere mod to andre kokke.
Arrangørerne bag Sol over Gudhjem forventer omkring 7.000 besøgende. TV ØST sender live fra arrangementet lørdag fra klokken 14.