Lokal kioskejer: Politisk forslag er en dødsdom

Det kan få store konsekvenser hvis et nyt forslag om salg af cigaretter bliver en realitet. Sådan lyder det fra en kioskejer fra Rødbyhavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I kiosken i Rødbyhavn står cigaretterne på lige rækker lige bag disken til skue for alle kunderne.

Men hvis det står til Socialdemokratiet, skal cigaretterne fremover gemmes væk, så de ikke længere er synlige i butikkerne.

Det kan ifølge Jimmi Vinther, der ejer kiosken i Rødbyhavn, betyde en dødsdom for kiosken.

 - Det vil være en stor udgift for os at skulle lave hele det her system om, og det vil nok også give en del mindre i omsætning og færre kunder i butikken, siger Jimmi Vinther.

Kiosker og nærbutikker vil lukke

Samme bekymring deler Nærbutikkernes Landsforening, der er bange for at det såkaldte udstillingsforbud vil betyde lukkede butikker. 

hus_skal_ned.jpg
Læs også
Endelig afklaring i Rødbyhavn: Husene skal rives ned
hus_skal_ned.jpg
Læs også
Endelig afklaring i Rødbyhavn: Husene skal rives ned

- Hvis det bliver gennemført, så kan sådan en butik som den her gå hen og lukke, og i det øjeblik tobakken ikke er synligt, vil der heller ikke blive solgt det samme antal følgeprodukter, siger Torben Pedersen, der er landsformand i Nærbutikkernes Landsforening.

Han fastslår, at det vil være et tab, hvis de små kiosker og nærbutikker må lukke.

- Det er jo vigtigt for de mennesker, der bor her, vi kan jo se, hvilken kundetilstrømning der er til sådan en butik, og det er mange gange også et socialt samlingssted, der er folk, der kommer og henter pakker og alt muligt andet, så det er sådan et vigtigt nervecenter, siger han.

Besøg af folketingspolitiker

Formand for folketingets sundheds- og ældreudvalg var onsdag taget til Rødbyhavn for at tale med kioskejeren forud for de kommende politiske forhandlinger.

- Formålet for mig er at tale med Jimmi for at høre, hvem er det, der kommer og handler, og hvad vil det gøre med forretningen, hvis cigaretterne skal gemmes væk, siger Liselott Blixt (DF).

Folketingets sundhedsordførere skal sammen med sundhedsminister Ellen Trane Nørby drøfte forslaget og finde frem til den endelige lov i løbet af efteråret.

Men der er allerede nogle butikker, heriblandt Rema1000 og Netto, der frivilligt har valgt at gemme cigaretterne væk.
 


Nyhedsoverblik