Lokal aktivist roser socialdemokrater: Lindholm er meget dårligt undersøgt

Det er en god beslutning, at Socialdemokratiet undlader at stemme om udrejsecenteret på Lindholm, siger aktivist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Grundige undersøgelser og et bedre beslutningsgrundlag vil føre til, at planerne om et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt droppes. Derfor er det rigtig klædeligt, at socialdemokraterne onsdag vil stemme blankt til beslutningen om at etablere udrejsecenteret på den nedlagte forskningsstation.

quote Jeg tror, der er meget valgsnak i det her. Jeg tror, at enhver der efter et valg ser på denne beslutning vil besinde sig

Dorte Gro, aktivist

Det siger den lokale aktivist og iværksætter Dorte Gro fra Kalvehave - byen, hvor færgen fra øen Lindholm i Stege Bugt anløber.

Se udmeldingen fra Socialdemokratiets Benny Engelbrecht herunder. Artiklen fortsætter under videoen.

 

Dorte Gro glæder sig over, at Socialdemokratiet heller ikke er tilfredse med det beslutningsgrundlag, som er lagt frem om øen.

- Det er jo sjovt, for alene af de ting, som Inger Støjberg fremlagde på mødet mandag i Vordingborg, kunne man jo se, at Lindholm ikke er det, som de har brug for. Derfor virker det rigtig klogt, at i hvert fald socialdemokraterne vil træde et skridt tilbage og have en grundig undersøgelse af både behovene for det tredje udrejsecenter og især for øen Lindholm, siger hun til TV ØST.

benny_engelbrecht_-_lindholm.jpg
Læs også
S støtter ikke planerne om et udrejsecenter på Lindholm
benny_engelbrecht_-_lindholm.jpg
Læs også
S støtter ikke planerne om et udrejsecenter på Lindholm

Støtter center - men mener ikke det er ordentligt undersøgt

Socialdemokratiet fortalte under onsdagens finanslovsdebat, at de ikke vil stemme hverken for eller imod forslaget.

Mens socialdemokraterne er for ideen om et tredje udrejsecenter, mener de ikke, at bevillingen til etableringen af centeret på Lindholm er godt nok undersøgt, sagde finansordfører Benny Engelbrecht (S) i Folketinget.

Partiet vil i stedet have hele materialet undersøgt grundigt.

- Vi kan ikke stemme ja til forslaget, når beslutningsgrundlaget ikke er lagt frem. Derfor vil vi afstå fra at stemme til afstemningen, sagde ordføreren i salen.

Michael Seiding Larsen
Læs også
Lokal Venstre-spids roser socialdemokrater - vil ikke støtte udrejsecenter på Lindholm
Michael Seiding Larsen
Læs også
Lokal Venstre-spids roser socialdemokrater - vil ikke støtte udrejsecenter på Lindholm

Flere aktioner på vej

Selvom Socialdemokratiet ikke stemmer for planerne, så ventes forslaget at blive vedtaget i Folketinget senere onsdag.

Det betyder dog ikke, at der ikke kan ændres på den beslutning i fremtiden, mener Dorte Gro. Hun mener blandt andet, at flere undersøgelser alene kan betyde, at Lindholm ikke længere vil være i spil.

- Jeg har meget stor tiltro til, at flere undersøgelser også vil betyde, at de finder et bedre sted, hvor man ikke vil ramme så stort et lokalområde og ikke vil bringe så store turismeinteresser på spil, siger hun til TV ØST.

Hun har tidligere taget initiativ til en indsamling til en gratis bus-forbindelse, der skal køre asylansøgerne fra færgen til København, og hun oplyser, at der i øjeblikket arbejdes på en række andre initiativer, der skal forsøge at bremse planerne om at bruge Lindholm som ø for udviste udlændinge.

- Jeg tror, der er meget valgsnak i det her. Jeg tror, at enhver der efter et valg ser på denne beslutning vil besinde sig. Og jeg tror, at politikerne har forregnet sig. Jeg tror ikke, at det her ville medføre så stor en opstandelse, som det har vist sig, siger hun.

lindholm.jpg
Læs også
Beboere samler ind til bus - skal køre udlændinge fra Lindholm til København
lindholm.jpg
Læs også
Beboere samler ind til bus - skal køre udlændinge fra Lindholm til København

Nyhedsoverblik