Byrådsmedlem til Lolland Kommune: Vi skal af med Pleje Plus

Leo Christensen (L), byrådsmedlem i Lolland Kommune, har skrevet en mail til byrådet. Han vil have ansvaret placeret i Pleje Plus og kassere firmaet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er kommet frem, at det private plejefirma Pleje Plus, der har taget sig af omkring 450 ældre i Lolland Kommune, har fået over 250 klager i løbet af otte måneder.

Nu vil Leo Christensen fra Lokallisten Lolland have ansvaret placeret:

- Vi skal finde ud af, hvornår det er kommunens ansvar, og hvornår det er Pleje Plus’ ansvar, siger han.

TV 2 har i dag fortalt, at Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt Lolland Kommune om en redegørelse.

Her på TV ØST har vi blandt andet fortalt om Jette Langhoff, der lider af svær sclerose. Hun berettede, at hun ikke havde været i bad i tre måneder, og at hun heller ingen sengevask fik.

Efter to måneder med hjemmepleje hos Pleje Plus blev Jette Langhoff indlagt på Nykøbing Falster Sygehus. Hun havde både tryksår og dårlig reguleret diabetes.

Mail til kommunen

Leo Christensen vil, ligesom Styrelsen for Patientsikkerhed, til bunds i sagen. Derfor har han sendt en mail til byrådet i Lolland Kommune. Mailen kan du se her:

 
 

- Jeg har sendt tre spørgsmål til byrådet, som jeg mener, vi skal have besvaret. Det problem, jeg står i, som politiker i dag, er, at jeg ikke ved, om der er nogen i nat, der heller ikke er blevet passet. Og derfor har jeg forslået, at vi skal meddele selskabet, at det, de ikke kan nå, det tager vi os af i kommunen. Først og fremmest er det vigtigt at få passet vores ældre, siger Leo Christensen (L).

Hans appel til kommunens politikere er, at de skal fyre selskabet.

- Vi skal af med det firma. Tilliden er væk, men vi skal gøre det ordenligt. Vi skal finde en juridisk god grund. Jeg har ikke tænkt mig, at vi skal betale nogen som helst form for erstatning til det firma, siger han.

Politikerne har også et ansvar

Selvom der er blevet rettet skarp kritik mod Pleje Plus, så erkender Leo Christensen (L) også, at kommunen har et ansvar for, at de ældre i kommunen har det godt, og at ældreplejen er i orden,

- Selvfølgelig ligger der et ansvar hos os politikere, fordi vi ikke har ført vores politiske tilsyn, og det gælder os alle. Der ligger også et stort ansvar ved administrationen, og nu skal vi finde ud af, hvordan vi undgår, at det her gentager sig. Det er jo super vigtigt at finde ud af.

Han har bedt byrådet om at tage sig af hans mail hurtigst muligt.

- Jeg har bedt om at få svar på mine spørgsmål på mødet på torsdag. Det her skal gå stærkt.


Nyhedsoverblik