Løkke om Korsørs ghetto: Man er i gang – men ambitionsniveauet skal være højere

Lars Løkke Ramussen kan sige meget godt om Motalavej efter sit besøg, men der er stadig problemer, lyder det fra statsministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

"Ét Danmark uden parallelsamfund - ingen ghettoer i 2030".

Det er navnet på regeringens ghettoudspil, som skal sætte en stopper for ghettoområderne her i landet. Blandt andet Motalavej, som er en af de 16 hårdeste områder i Danmark. Og for at få syn for sagen besøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Motalavej i dag, fredag.

quote Det er interessant at være her i det her boligområde, som man kan sige meget godt om, men som også er et område, der har sine problemer

Lars Løkke Rasmussen (V), statsminister

- Jeg synes, det er interessant at være her i det her boligområde, som man kan sige meget godt om, men som også er et område, der har sine problemer, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ambitionsniveauet skal op

Og de problemer skal Motalavej slippe af med ved hjælp af det nye ghettoudspil.

- Og det kræver mange ting, siger statsministeren.

- Man er jo i gang her. Men man bliver nødt til at sætte sit ambitionsniveau højere, fordi én af de målsætninger, vi har, er, at vi skal nedbringe de almene boligområder ned til 40 procent, fordi det handler jo om at få ændret beboersammensætningen. 

laura_caspersen.jpg
Læs også
Statsministeren besøgte Motalavej: - Jeg håber ikke, han tænker, det er en farlig ghetto
laura_caspersen.jpg
Læs også
Statsministeren besøgte Motalavej: - Jeg håber ikke, han tænker, det er en farlig ghetto

Motalavej er på vej

Udover at andelen af almene boliger skal nedbringes til højst 40 procent, så kan staten bede boligorganisationerne om enten at sælge eller rive udsatte boligområder ned. Og så vil de i udspillet målrette 12 milliarder kroner til nedrivning og omdannelse af almene boligområder.

- Der er jo sket forandringer, man har revet blokke ned, og om lidt er der nogle af blokkene, der får fjernet etager og man får åbnet mere op, siger Lars Løkke Rasmussen om Motalavej.

- Så man er på vej og man har et bedre samarbejde med politiet end for år tilbage. Men tempoet skal op, siger statsministeren.


Nyhedsoverblik