Løb for en sag: Elever på efterskole sikrer julehjælp til 100 familier

7. december: På Vestsjællands Idrætsefterskole og Vinde Helsinge Friskole samlede eleverne penge i et sponsorløb. Det gav 50.000 kroner til julehjælp til fattige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Eleverne på Vestsjællands Idrætsefterskole og Vinde Helsinge Friskole er stolte. De har nemlig løbet sig til 50.000 kroner, som Dansk Folkehjælp nu kan bruge på at give julehjælp til fattige danskere.

De mange penge blev samlet ind via et sponsorløb. Her kunne virksomheder donere penge for hver kilometer, eleverne løb i løbet af 24 timer. Derfor løb eleven Maria Rydahl i alt 40,8 kilometer, mens kammeraten Benjamin Solevad løb i alt 80 kilometer.

Penge til julehjælp

- Det var sådan, at man for eksempel fik sponsoreret 10 kroner, hvis man løb en kilometer.  Det gav flere penge, jo flere kilometer, man løb, forklarer Maria Rydahl.

Og løbet - det blev der. I alt tilbagelagde eleverne nemlig 5.108 kilometer i løbet af de 24 timer. Det gav 50.000 kroner, som blev doneret til Dansk Folkehjælp. Pengene bliver nu brugt til julehjælp til 100 fattige familier.

Man bliver glad, når man hjælper andre.

Det giver en rigtig rar følelse at hjælpe andre på den måde, mener eleven Philip Korndrup.

- Man får en dejlig fornemmelse i maven, når man tænker på, at de også får det godt. Man bliver glad, når man hjælper andre, fortæller han.

TV ØST's julekalender

I år har vi på TV ØST lavet vores helt egen julekalender. I 24 afsnit kommer I hver dag til at møde folk fra vores region, som i anledning af julen gør noget godt for andre mennesker.

Afsnittene udkommer her på nettet og på vores Facebooks-side hver dag.

Nyhedsoverblik