Lobbyister skal tiltrække statsjob til Nakskov

Lobbyister skal få statsjob til Lolland Kommune – og jo længere mod vest de kommer, jo større bonus. Det skal bidrage til bosætning i kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jo længere mod vest, jo bedre.

Det er et princip, som gælder i Lolland Kommune, når der skal kæmpes om statsjob til kommunen.

Snart begynder anden udflytningsrunde af statsjob til provinsen, og det har fået Lolland Kommune til at gå ind i kampen om nye arbejdspladser. Arbejdspladser, som de ikke fik nogen af i første runde.

Formentlig fremlægger regeringen udflytningsplanen til december, og derfor har kommunen nu hyret lobbyister, som skal hjælpe med at skaffe job sydpå. Det skriver Folketidende.

Lars Løkke Rasmussen
Læs også
Lars Løkke lover flytning af statslige job i tusindvis fra København
Lars Løkke Rasmussen
Læs også
Lars Løkke lover flytning af statslige job i tusindvis fra København

Men de nye statsjob skal helst placeres så vestligt i kommunen som muligt. Det kan skabe bosætning.

- Vi har det fokus, at jo længere statslige arbejdspladser kommer ind på Lolland, jo større chance er der for, at de mennesker, der skal arbejde der, også bosætter sig på Lolland, siger Holger Schou Rasmussen (S), Lollands Borgmester, til TV ØST.

Bosætning skaber værdi i kommunen

Lobbyistfirmaet Great Public fra København skal hjælpe Lolland Kommune med at sætte system i det, som kommunen vil lægge vægt på i kampen om at få flere statsjob til Lolland.

Konsulenterne vil kun blive betalt, hvis de skaffer statslige arbejdspladser til kommunen. Hvis det lykkes dem, får de en bonus per arbejdsplads – og bonussen stiger, jo længere mod vest, arbejdspladsen bliver oprettet. I Nakskov er bonussen derfor størst.

Holger Schou Rasmussen
Læs også
Odsherred og Lolland Kommune kæmper om statsjob
Holger Schou Rasmussen
Læs også
Odsherred og Lolland Kommune kæmper om statsjob

- Vi kan se på indpendling, udpendling og tilflytning til kommuner, at arbejdspladser skabt i den østlige del af Lolland Kommune giver meget ofte bosætning i Guldborgsund eller Sydsjælland. Så når vi tænker bosætning, er det vigtigt, at arbejdspladserne ligger så langt ude mod vest som muligt, siger Holger Schou Rasmussen og tilføjer:

- Så hvis vi kan få dem ud til Nakskov, så ville det være rigtig godt placeret.

At få folk til at slå sig ned i kommunen er ifølge Lollands borgmester en central del af planen, fordi kommunen på den måde får en andel i kommuneskatten, som de nye borgere ville bidrage med. De nye borgere ville også bidrage med flere private arbejdspladser, som ville gavne Lolland Kommune, mener Holger Schou Rasmussen.

Flere idéer på tegnebrættet

Ifølge Holger Schou Rasmussen tager kommunen imod alle statslige arbejdspladser med kyshånd. Men nogle særlige områder finder borgmesteren oplagt at dykke ned i.

Blandt andet foreslår han at oprette arbejdspladser under Energistyrelsen på grund af kommunens grønne tænkning og miljø. Ankestyrelsen, Sund & Bælt og Femern A/S er også bud på statslige arbejdspladser, som ifølge borgmesteren ville være oplagte at oprette på Lolland.


Nyhedsoverblik