Lindholm tilføjet til ghettolisten: - Det er uretfærdigt

Lindholm er en af de nyeste tilføjelser til regeringens ghettoliste, på grund af en stigning af ikke-vestlige beboere. Det er uretfærdigt, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Boligområdet Lindholm i Nykøbing Falster er blevet føjet til Transport-, Bygnings- og Boligministeriets liste over ghettoområder, den såkaldte ghettoliste.

Og det ærgrer Karin Sneevang, der er projektchef i Nykøbing F. Boligselskab og Domea.

- Vi er rigtigt ærgerlige over det, for at sige det mildt. Vi synes, det er synd for beboerne, at de nu får det stempel, at de bor i en ghetto, siger Karin Sneevang til TV ØST.

ghetto_lindholm.jpg
Læs også
Lindholm i Nykøbing Falster bliver tilføjet til ghettolisten
ghetto_lindholm.jpg
Læs også
Lindholm i Nykøbing Falster bliver tilføjet til ghettolisten

I år har ghettolisten fået to ny tilføjelser – ud over Lindholm er Gadelandet/Husumgård i Brønshøj også blevet tilføjet, og listen indeholder nu i alt 22 boligområder i Danmark.

Flygtninge er flyttet ind

Ghettolisten omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, der opfylder mindst tre af fem kriterier.

Kriterierne handler om beboernes tilknytning til arbejdsmarkedet, andelen af beboere med ikke-vestlig baggrund, kriminalitetesniveau, uddannelsesniveau og indkomst.

quote Ja, vi har mange uden for arbejdsmarkedet, og vi har mange ikke-vestlige beboere her, men en af grundene til det er, at vi har taget imod syriske flygtninge

Karin Sneevang, projektchef i Nykøbing F. Boligselskab og Domea

For Lindholm, der har cirka 1.500 beboere, skyldes placeringen på listen en stigning i antallet af beboere med ikke-vestlig baggrund. Det fremgår af et skriftligt notat fra regeringen.

Men det er uretfærdigt, mener projektchefen.

- Ja, vi har mange uden for arbejdsmarkedet, og vi har mange ikke-vestlige beboere her, men en af grundene til det er, at vi har taget imod syriske flygtninge, siger hun.

- De har ikke andet end grundskole, hvis de overhovedet har det, og de er også uden for arbejdsmarkedet. Så vi synes lidt, det er uretfærdigt, at vi er på den her liste, for vi bonger ikke ud på kriminalitet.

Lindholm skal af listen igen

061013aj_ghettopenge.jpg
Læs også
Direktør jubler over at have undgået liste
061013aj_ghettopenge.jpg
Læs også
Direktør jubler over at have undgået liste

Mens to nye områder er føjet til listen, er fem andre blevet streget. Dermed er der nu tre færre officielle ghettoområder i Danmark. Faldet skyldes primært faldende kriminalitet, og at flere er kommet i beskæftigelse.

Lindholm bestræber sig også på at ryge af listen igen til næste år. Karin Sneevang er nemlig bekymret for de følger, som stemplet kan føre med sig.

Hun fortæller, at det kan give folk besvær med at få gode forsikringer og tage banklån.

Fokus på arbejde og uddannelse

Derfor skal der arbejdes på to fokusområder: Arbejdsmarkedet og uddannelsesområdet, fortæller hun.

- Blandt andet laver vi fritidsjob- og lommepengeprojekter, og vi har lige fået oprettet et velfungerende ungeråd, som har fået 110.000 kroner fra den sociale fond.

- Her kan vi få snakket om demokrati og uddannelse, og de unge skal have en masse kurser i retorik og kommunikation. Så kan de få nemmere ved at søge job, men kan også få talt med andre, der bor herude, om, hvor vigtigt det er at få taget en uddannelse eller at få et arbejde, siger Karin Sneevang.


Nyhedsoverblik