Lindholm i Nykøbing Falster bliver tilføjet til ghettolisten

To nye navne er blevet tilføjet til regeringens ghettoliste. Én af dem er Lindholm i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lindholm i Nykøbing Falster er kommet på regeringens ghettoliste. 

Det sker, fordi der er sket en stigning i andelen af beboere med ikke vestlig baggrund, skriver regeringen i et skriftligt notat.

- Regeringen ønsker at sætte turbo på arbejdet med at nedbringe antallet af ghettoområder. Vi skal have nogle mere effektive redskaber til at ændre  beboersammensætningen. Det vil vi prioritere, når der næste år skal indgås en ny aftale om Landsbyggefondens midler, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

quote Regeringen ønsker at sætte turbo på arbejdet med at nedbringe antallet af ghettoområder

Ole Birk Olesen, transport-, bygnings- og boligminister

Fire på listen

Udover Lindholm i Nykøbing Falster finder man også Agervang i Holbæk, Ringparken og Motalavej i Slagelse på ghettolisten. 

Der er i alt fem områder, der er fjernet fra årets ghettoliste på grund af faldende kriminalitet. Områderne er Charlotteager i Høje Taastrup, Askerød i Greve, Karlemoseparken i Køge, Rønnebærparken/Æblehaven i Roskilde samt Byparken/Skovparken i Svendborg.

For de to nye boligområder skyldes det et stigende antal af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande oveni uddannelsesniveau og indkomst, som er årsag til, at områderne kommer på listen.

061013aj_ghettopenge.jpg
Læs også
Direktør jubler over at have undgået liste
061013aj_ghettopenge.jpg
Læs også
Direktør jubler over at have undgået liste

Ghettodefinition

I henhold til almenboligloven beregner og offentliggør transport-, bygnings- og boligministeren hvert år den 1. december en liste over ghettoområder.

Listen omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, der opfylder mindst 3 af følgende 5 kriterier:
  1. Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse overstiger 40 pct. (gennemsnit for de seneste 2 år).
  2. Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct.
  3. Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,70 pct. af beboere på 18 år og derover (gennemsnit for de seneste 2 år).
  4. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse (inkl. uoplyst uddannelse), overstiger 50 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.
  5. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende er mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.
 På listen pr. 1. december 2017 er der 22 boligområder, mod 25 på sidste års liste. Der er 2 nye områder på listen og 5 områder, som forlader listen.


Kilde: Regeringen.dk

Nyhedsoverblik