Fakta om fusion: Lillebror og storebror går sammen

Selandia og ZBC arbejder på at slå sig sammen. De driver til sammen uddannelser i Slagelse, Ringsted, Roskilde, Næstved og Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er lillebror og storebror, der går sammen, hvis ZBC og Selandia som foreslået slår pjalterne sammen og skaber en ny, stor uddannelsesinstitution på Sjælland.

ZBC har således 3.599 årselever hvert år og 500 ansatte. Selandia har 2.245 årselever og 350 ansatte. Tallene er fra 2015.

OBS: Alle lyseblå markeringer er steder, hvor ZBC har en afdeling.

På ZBC udbydes der både de gymnasiale uddannelser HHX (højere handelseksamen) og HTX (højere teknisk eksamen), samt 18 erhvervsuddannelser, som for eksempel ledelse, økonomi, slagter, kantine og hygiejne. De har også et bredt udvalg af efteruddannelser.

Selandia udbyder de gymnasiale uddannelser HHX (højere handelseksamen) og HTX (højere teknisk eksamen), samt 24 erhvervsuddannelser, og eksempelvis forløb til landbrug og gartner, kokke og tjener,  bygge og anlæg, produktion og udvikling. Transport og logistik og mekanikeruddannelser. Også her er der et bredt udvalg af efteruddannelser.


Nyhedsoverblik