Se videoen: Lille sæl på afveje i sommerhusområde

En sæl er strandet i et sommerhusområde i Norvestsjælland. Dyrenes Beskyttelse ved ikke, om de har tid til at hjælpe dyret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Gundestrup på Nordvestsjælland er en lille sæl kommet på besøg. 

Det kan Martin Rasmussen, der er sommerhusejer i området, bevidne. 

Han har tippet TV ØST med billeder og videoer af dyret, som har været set i området i flere dage. Senest i morges, da den havde forvildet sig ind i et buskads.

Han så sælen første gang i forrige uge, torsdag den 27. september, hvor den lå på marinaens bådebro. Han fortæller, at den indtil i dag kun har bevæget sig omkring marinaen, skiftevis oppe på bådebroen og i vandet omkring.  

Artiklen fortsætter under videoen ...

Sådan her så det ud, da den lille sæl lå på broen i forrige uge.

- Jeg så den i sidste uge, men der var den ovre på den anden side ved vandet. Den har været i området flere gange, men nu har den forvildet sig op over dæmningen, over vejen og ind i et buskads, så den er kommet lidt på afveje, fortæller han til TV ØST. 

Sæler i Danmark

Spættet sæl er den mest almindeligt forekommende sælart i Danmark. Den lever især i Kattegat, Limfjorden, Vadehavet, og der er tillige en bestand i den sydøstlige del af landet. Sæler opleves i Danmark bedst på Avnø og på Fanø.

Kilde: Miljøstyrelsen

Dyrenes Beskyttelse mangler ressourcer

I morges kontaktede Martin Rasmussen så Dyrenes Beskyttelses vagttelefon 1812, der tager i mod opkald, der handler om nødlidende dyr.

Artiklen forsætter under videoen ...

Her fandt Martin Rasmussen sælen mandag morgen

Han forklarede, hvordan sælen havde bevæget sig ind i området, men den vagthavende kunne ikke garantere, at man ville tage ud og undersøge det nærmere med det samme af ressourcemæssige årsager. 

Sæl i Faxe Ladeplads
Læs også
Sæl slængede sig ved badebro: - Hvis den føler sig truet, så vil den forsvare sig
Sæl i Faxe Ladeplads
Læs også
Sæl slængede sig ved badebro: - Hvis den føler sig truet, så vil den forsvare sig

- Hun sagde, at der også havde været en anden, der havde ringet i går aftes, men at der ikke var blevet taget hånd om det endnu, fordi de ikke vidste ikke lige, om de havde tid og mulighed for at gøre noget ved det, siger Martin Rasmussen.

Opdatering: Martin Rasmussen oplyser mandag eftermiddag, at en gruppe borgere har båret sælen ned i vandet. Den har det ifølge ham godt.


Nyhedsoverblik