Lever kortere end kvinder: Nu skal mænd have deres egne sundhedstilbud

Mænd lever kortere end kvinder. Derfor opretter et stigende antal kommuner sundhedstilbud målrettet mænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kommuner kommer mænd til undsætning. Flere og flere laver sundhedstilbud kun målrettet mænd. Det viser en undersøgelse fra Forum for Mænds Sundhed.

Tre kommuner har fået tildelt et certifikat af Forum for Mænds Sundhed for deres fokus på mandlig sundhed. De kan dermed kalde sig "mandecertificerede kommuner".

quote Nogle af de her aktiviteter er vi nødt til at lave til mænd. Der skal et ekstra spark bagi, hvis vi skal motivere mændene til at få tjekket sig

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

De tre kommuner er Silkeborg, Svendborg og Næstved. Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Silkeborg Kommune, Elin Sonne (SF), pointerer, at mænd skal have mindre snak og mere handling.

- Vi ved, at mænd ikke bryder sig om at sidde lang tid og snakke sammen. Derfor laver vi noget fælles tredje. Det kan være at gå i skoven, hugge brænde og lave bål. Det er noget, der får mænd til at ville deltage i sundhedstilbud, siger hun.

Et ekstra spark bagi

I Næstved Kommune har man blandt andet sundhedstjek på arbejdspladser domineret af mænd. Det kan få flere mænd til at få undersøgt deres helbred, mener borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen (S). 

syg.jpg
Læs også
Mænds sundhedsproblemer mangler fokus i kommunerne
syg.jpg
Læs også
Mænds sundhedsproblemer mangler fokus i kommunerne

- Nogle af de her aktiviteter er vi nødt til at lave til mænd. Der skal et ekstra spark bagi, hvis vi skal motivere mændene til at få tjekket sig, siger han.

I følge undersøgelsen havde 69 procent af de adspurgte kommuner i 2016 ingen eller få permanente sundhedsaktiviteter for mænd. I 2017 er det tal faldet til 57 procent.

Formand: Flere  skal tage del i arbejdet

Formand for Forum for Mænds Sundhed Svend Aage Madsen mener trods fremgangen, at langt flere kommuner skal tage del i arbejdet for mænds sundhed. 

Læs også
Seniorer dyrker floorball for sundhedens skyld
Læs også
Seniorer dyrker floorball for sundhedens skyld

- Det er halvdelen af befolkningen, det handler om. Det er alt for ringe, at der er kommuner, der ikke har tilbud rettet mod den halvdel af befolkningen, når man ved, at der er særlige problemstillinger, siger han.

Undersøgelsen kommer i forbindelse med kommunalvalget i november, hvor Forum for Mænds Sundhed håber, at det bliver en del af debatten.


Nyhedsoverblik