Lene med sclerose: Uden min kat var jeg lige til rotterne

Søndag var godt 60 katteentusiaster samlet til hobbyudstilling i Sorø Fritidscenter. En af dem var Lene Matthews, der deltog med katten Babe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For Lene Matthews er katten Babe næsten det vigtigste i livet.

- Havde det ikke været for min mand og mine dyr, havde jeg været lige til rotterne. Det er meget enkelt, fortæller kvinden fra Haslev, der var blandt deltagerne til søndagens hobbyudstilling i Sorø.

For godt 25 år siden fik Lene Matthews konstateret sclerose. Kort efter begyndte hobbyen med at tage på katteudstillinger. Nu er det især den korthårede perser af racen Exotic, der skaber stor glæde i tilværelsen.

- Det er bare hyggeligt. Når den kommer op på ens skød om aftenen, sidder man og kæmmer og børster. Det er ren hygge, siger hun om forholdet til katten, som hun kalder Babe.

Hygge er der også på udstillingen i Sorø, hvor de firbenede og deres entusiastiske ejere kan hilse på hinanden. Samtidig kan nysgerrige gæster udefra kigge forbi og beundre de mange forskellige katteracer.

Andre steder bliver der holdt professionelle kattekonkurrencer, men arrangementet i Sorø er altså en hobbyudstilling. Alligevel er der en konkurrence, hvor to amatørdommere er indkaldt til at kåre dagens sødeste katte i diverse kategorier.

Vurderingen af Babe gik godt, og Babe vandt hele to titler: Som den sødeste kat i to forskellige kategorier. Det er dog ikke det vigtigste for Lene Matthews.

- Jeg tager altid hjemmefra med udstillingens bedste kat, og jeg går så sandelig også herfra med udstillingens bedste kat. Sådan føler jeg det, og det kan ingen tage fra mig, lyder det fra den glade katteejer.


Nyhedsoverblik