Politi går ind med koben: Samme hus ransages for fjerde gang

Det er fjerde gang, at politiet ransager adressen på Tårnborgvej i Korsør. De første ransagninger skete på baggrund af privat overvågning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Tårnborgvej i Korsør er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi netop nu i gang med en større ransagning som et led i deres eftersøgning af den forsvundne Emilie Meng.

De er mødt op med en lastbil med udstyr, og politiet er også set komme gående med et koben og en værktøjskuffert.

Og det er ikke første gang, at politiet har ransaget adressen. Slet ikke, faktisk.

Tidligere på måneden kom det nemlig frem, at politiet har ransaget hjemmet tre gange tidligere, ligesom de har været forbi en fjerde gang for at tale med beboeren på adressen – 67-årige Finn Petersen.

Adresse overvåget af private

De første ransagninger blev gennemført, efter en række frivillige eftersøgere havde overvåget adressen. Det fortalte det tidligere medlem af eftersøgningsgruppen Forsvundne Personer, Helle Flintholm. Hun meldte sig efterfølgende ud af den frivillige gruppe, fordi hun mente, at medlemmer af Forsvundne Personer overtrådte loven med den private overvågning.

- Jeg får oplyst, at en nabo skulle have taget en mursten ud for at komme til med lytteudstyr, fortalte Helle Flintholm til TV ØST tidligere i oktober – udtalelser som lederen af Forsvundne Personer, Sofie Sønderup, har taget skarp afstand fra.

Den private overvågning skulle angiveligt være sat i værk, efter en nabo havde hørt en kvindestemme fra boligen, der blandt andet skreg på sin mor. De private overvågere skulle have overgivet et bånd med optagelser fra Finn Petersens hjem til politiet. Det fik den 67-årige at vide af Politiets Efterretningstjeneste (PET).

- PET ringer og fortæller mig, at der er kommet nogle anmeldelser til politiet. Derfor ringede jeg til politiet, der kunne bekræfte, at der er foregået aflytning af det område, jeg bor i.

Har haft varmesøgere i brug

En af de gange, hvor politiet ransagede adressen på Tårnborgvej, kom de forbi midt om natten, har Finn Petersen fortalt TV ØST. De har også haft varmefølere ude for at lede efter hulrum i væggene og under gulvet. Men ordensmagten fandt ikke nye spor efter Emilie Meng de gange, de kom forbi.

- Politiet har aflyttet båndene og har sagt, at der ikke er noget at komme efter. Vi har fået rettet misforståelserne ud, sagde Finn Petersen efterfølgende.

Har fået nye oplysninger

Men nu har politiet altså fået en henvendelse mere, som har ført til, at de ransager hjemmet for fjerde gang.

- Da de nye oplysninger er kommet efter den seneste ransagning, ser vi os nødsaget til at undersøge stedet endnu en gang, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Det skal understreges, at vi ingen sikker formodning har om, at Emilie opholder sig på denne adresse, men vores undersøgelser i dag er et udtryk for, at alle muligheder skal udelukkes.

Politiet regner med, at ransagningen kommer til at tage det meste af dagen. De har tungt udstyr med, der gør, at de vil være meget synlige på vejen.

Det er 106 dage siden, at Emilie Meng forsvandt på vej hjem fra en bytur med to veninder. Ingen har set eller hørt fra hende siden klokken 04.00 søndag den 10. juli.


Nyhedsoverblik