Leder af alarmcentralen: Det må ikke ske

Lederen af alarmcentralen i Slagelse beklager, at en kvinde, der ringede om hjælp, blev mødt af en decideret fornærmelse af kvinden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Du må gerne omstille mig til politiet, jeg har en psykisk syg mand, der er på vej ind i mit hus, sagde en kvinde, da hun i juni ringede om hjælp til alarmcentralen i Slagelse.

- Det lyder som om, du også er blevet smittet, unge dame, lød det i den anden ende fra alarmcentralen.

Samtalen, som TV 2 har fået adgang til via en aktindsigt, stammer fra den 19. juni 2016, da kvinden forsøgte at få alarmcentralen til at hjælpe sig med sin psykisk syge ekskæreste, der forsøgte at skaffe sig adgang til hendes hjem.

Tidligere i samtalen sagde manden hos alarmcentralen, at man kunne sende en ligvogn, hvis kvinden blev slået ihjel.

quote - Det må ikke ske, det er dybt beklageligt. Men så længe, det er mennesker, der betjener alarmcentralen, så kan vi ikke garantere, at der ikke vil ske fejl

Niels Denny Sørensen, leder af alarmcentralen i Slagelse

Niels Denny Sørensen, leder af alarmcentralen i Slagelse, beklager episoden over for TV ØST.

Laver forsøg med civile

Hvordan kan det ske, at en politimand taler sådan til en borger, der ringer ind til alarmcentralen og beder om hjælp?

- Det må ikke ske, det er dybt beklageligt. Men så længe, det er mennesker, der betjener alarmcentralen, så kan vi ikke garantere, at der ikke vil ske fejl, siger Niels Denny Sørensen.

Jeg går ud fra, at dem, der betjener telefonerne hos jer, er lært op til at tale med mennesker i pressede situationer. Ikke sendt?

- Størstedelen af dem, der betjener alarmcentralen er politifolk. Vi er ved at lave forsøg med civile. Men alle skal have et specielt kursus, som skal bestås, før man må tage imod opkald. Det havde den pågældende medarbejder også, siger Niels Denny Sørensen.

Ved ikke, om kvinden får hjælp

Har den her sag fået konsekvenser for den pågældende medarbejder?

- Det er en sag, der ligger hos den uafhængige politiklagemyndighed, så det er op til dem, men det vil normalt resultere i en irettesættelse, siger Niels Denny Sørensen.

I den pågældende sag, vi her taler om, får kvinden så hjælp fra jer?

- Det er jeg faktisk usikker på, om hun gør. Jeg kan se, at der ikke bliver sendt noget afsted her fra os. Men jeg ved, at det ikke var problematisk, at der ikke blev sendt nogen afsted til hende, siger Niels Denny Sørensen.


Nyhedsoverblik