Lecia viser sin stomipose frem på Facebook: Jeg er ikke flov

I fem år har Lecia Leger Larsen fra Næstved lidt af problemer med blæren. Nu har den 30-årige kvinde fået stomi, og dét deler hun stolt på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

NB: Artiklen blev første gang udgivet den 10. marts 2017. Se hele indslaget med Lecia Leger Larsen i aftenens 19.30-udsendelse på TV ØST.

Lecia Leger Larsen lider af Painful Bladder Syndrome.

Det startede for fem år siden med en blærebetændelse og efter flere år med piller, urinrørskateter og ben, som ikke kunne gå på grund af smerter, har den 30-årige mor til to fået stomi.

- Nu kan jeg sidde på gulvet med mine børn, lege med dem og gå ture uden nogle problemer. Før spiste jeg 13 piller om dagen, det gør jeg ikke mere, fortæller Lecia Leger Larsen over telefonen fra hjemmet i Næstved.

Viser stomi frem på Facebook

Hendes indstilling til stomi, der teknisk set hedder en urostomi og kun er til urin, har dog ikke altid været så positiv.

- Inden, jeg fik den, tænkte jeg mange negative tanker om det. At jeg ville lukke mig inde, og at min kæreste sikkert ville gå fra mig, siger Lecia Leger Larsen.

Så galt gik det heldigvis ikke. Derfor besluttede hun at lave et opslag i Facebookgruppen '4700 Alt er tilladt', som henvender sig til folk bosat i Næstved, hvor hun viser billeder af sin bare mave og stomipose.

Lecia Leger Larsens Facebookopslag i den lukkede gruppe '4700 Alt er tilladt'.
Lecia Leger Larsens Facebookopslag i den lukkede gruppe '4700 Alt er tilladt'.

Livet er ændret

- Det har været så positivt at få stomi, og så ville jeg dele med folk, at det er gået godt. Og for at vise andre med stomi, at man ikke skal lukke sig inde og tro, at livet nu bliver noget skidt, siger Lecia Leger Larsen.

- Man skal ikke skamme sig. På bare tre måneder har mit liv ændret sig, det har fuldstændig ændret mit humør til det bedre.

At smælde med flaget for andre stomi-brugere var dog ikke den eneste grund til, at Lecia Leger Larsen delte sin historie på Facebook.

- Jeg bor jo i Næstved, og når jeg for eksempel er ude at handle, og posen pludselig bliver fyldt, så kan folk godt kigge lidt. Og når jeg så skal hælde den ud i en busk, hvis jeg ikke er i nærheden af et toilet, så glor de endnu mere. 

Overdynget med 'likes'

- Det var også derfor, jeg lagde min historie ud på Facebook, så folk måske ikke kigger mere, når jeg er ude i byen, siger Lecia Leger Larsen.

Selvom hun frygtede, at folk ville beskylde hende for  blot at søge opmærksomhed, er Facebookopslaget blevet taget overvældende godt imod i Næstved-gruppen. I skrivende stund har det fået tæt på 2000 'likes' og næsten 300 kommentarer.

- Det er rigtig rart. Det får mig til at tænke, at jeg er god nok, og jeg godt kan klare det. At det er lige meget, jeg har bikini på og en stomipose. Jeg er god nok, selvom jeg har sådan en, siger Lecia Leger Larsen.

Lecia Leger Larsen led af kronisk blærebetændelse, men den 29. november sidste år siden blev den 30-årige mor til to opereret og fik stomipose.
Lecia Leger Larsen led af kronisk blærebetændelse, men den 29. november sidste år siden blev den 30-årige mor til to opereret og fik stomipose. Foto: Lecia Larsen
 
 

Nyhedsoverblik