Lars og Ida har fået beslaglagt deres farlige kæledyr: Man kommer ikke langt med hårdere straffe

Lars Nielsen og Ida Wegener har fået beslaglagt deres ulovlige slanger. De mener ikke at hårdere straffe vil ændre noget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag beslaglagde politiet 45 ulovlige slanger på Sjælland og Lolland. Og det har fået flere politikere til at udtrykke ønske om hårdere straffe på området.

Karina Due (DF) mener, at ulovligt hold af farlige slanger skal straffes med store bøder og fængsel.

- Hvis det er sådan, at man ved, der hænger en fængselsstraf og dingler over hovedet på en, så tror jeg nok, man tænker sig om en ekstra gang, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Karina Due (DF) mener, at ulovligt hold af farlige slanger skal straffes med store bøder og fængsel.
Karina Due (DF) mener, at ulovligt hold af farlige slanger skal straffes med store bøder og fængsel. Foto: TV2 ØST

I 2003 blev det besluttet at forbyde en lang række dyr hos private. Forbuddet gælder blandt andet alle egentlige giftslanger. Har man alligevel sådan en slange hjemme i privaten, risikerer man en bøde på mellem 5000 og 10.000 kroner.

Ingen bøde er stor nok

Lars Nielsen og Ida Wegener er nogle af dem, der har fået beslaglagt deres ulovlige slanger af politiet, og de mener ikke, at hårdere straffe er vejen frem, når det kommer til hold af farlige slanger.

- Der er ikke en bøde, der er stor nok, en fængselsstraf vil ikke være stor nok til at holde mig tilbage, siger Ida Wegener, der overvejer at flytte til udlandet for at kunne have de farlige dyr i sit hjem.

- Nu vil jeg ikke få ulovlige slanger igen af hensyn til dyrene, fordi jeg ved, der kommer til at være opsyn på mig, men nu snakker jeg med min mand om at flytte til Holland, hvor det lige netop er lovligt, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lars Nielsen fra Rødby mener, at de danske politikere netop skal se til lande som Holland, Sverige og Tyskland, hvor de farlige slanger er lovlige.
Lars Nielsen fra Rødby mener, at de danske politikere netop skal se til lande som Holland, Sverige og Tyskland, hvor de farlige slanger er lovlige. Foto: TV2 ØST

Lars Nielsen fra Rødby mener, at de danske politikere netop skal se til lande som Holland, Sverige og Tyskland, hvor de farlige slanger er lovlige. Han mener, den danske lovgivning skal ændres, så man for eksempel kan tage en slags kørekort til at holde giftige slanger.

- Et forbud, det kommer man ikke langt med i Danmark, siger han.

- Der er altid ulovlige dyr, ligesom der altid er andre ulovlige ting, siger Lars Nielsen.

Blev holdt i aflåste rum

Både Lars Nielsen og Ida Wegener er kede af at have mistet deres kæledyr, som de mener, de har holdt på forsvarligvis.  

- Vi har alle sammen krybdyrsrum, det vil sige aflåste rum i vores hjem, hvor selv hvis slangerne kom ud af terrariet, så kan de ikke komme ud af rummet, fortæller Ida Wegener.

Mød Ida Wegener, der har fået beslaglagt nogle af sine slanger, i indslaget her:

 

Nyhedsoverblik