Lars Løkke: Sjælland skal nok få del i udflytning af arbejdspladser

Når regeringen vil udflytte endnu flere statslige arbejdspladser, så vil nogle af dem ende i Region Sjælland. Det garanterer statsministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var glade miner over hele linjen, da Folketinget i dag blev erklæret for åbent.

Det skete blandt andet ved en tale fra landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), der blandt andet meddelte, at regeringen planlægger endnu flere udflytninger af statslige arbejdspladser til provinsen.

Og en del af udflytningerne i anden runde vil ende på Sjælland, slår statsministeren fast. 

Lars Løkke Rasmussen
Læs også
Lars Løkke lover flytning af statslige job i tusindvis fra København
Lars Løkke Rasmussen
Læs også
Lars Løkke lover flytning af statslige job i tusindvis fra København

Hvad kan sjællænderne forvente sig af den ekstra runde af udflytning af arbejdspladser? Får de arbejdspladser ud til dem?

- Jeg vil da helt sikkert tro, at Region Sjælland også skal have statslige arbejdspladser. Det er jo en region, der allerede har fået mange. 1.233 i den første runde ud af 3.900. Det er ganske mange, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Desværre har nogle af dem været lidt forsinkede i Korsør og Næstved, men det skal se at komme på plads.

quote Vi holder kursen, og Sjælland skal selvfølgelig også med på landkortet næste gang

Lars Løkke Rasmussen (V), statsminister

Hvad vil I gøre for at undgå, at de ikke bliver forsinket fremadrettet?

- Vi vil holde kursen. Jeg har lagt meget vægt på, at vi har fået det her sat igennem så hurtigt som muligt, for da vi forslog de her udflytninger – og det er ikke for at være polemisk – der må man bare sige, at der var det mod et Socialdemokrati, der selv centraliserede, da de havde regeringsmagten. Der tænkte jeg: Det handler ikke kun om at få det her besluttet, det handler også om at få det gennemført inden næste folketingsvalg, så det ikke kan rulles tilbage, lyder det fra statsministeren. 

Læs også
Åbningstale gav få gode nyheder til regionen
Læs også
Åbningstale gav få gode nyheder til regionen

- Derfor glæder jeg mig over, at 2.500 arbejdspladser af de 3.900 allerede er på plads. Så har der været forsinkelser nogle steder, og dem holder vi fast i. Og så kan vi jo glæde os over opbakningen til det her projekt er steget i mellemtiden. Der er flere og flere på Christiansborg, der går ind for det. Vi holder kursen, og Sjælland skal selvfølgelig også med på landkortet næste gang.

- Et af de steder, hvor vi allerede har taget stilling til Sjælland, det er omkring Skat, hvor vi opruster på antallet af medarbejdere, og hvor nogle af dem bliver placeret rundt omkring på Sjælland, slutter Lars Løkke Rasmussen.


Nyhedsoverblik