Landmænd i Odsherred og Holbæk topper økologisk Danmarkskort

Odsherred og Holbæk kommuner har en større andel af det økologiske landbrugsareal end landsgennemsnittet, viser opgørelse fra Landbrugsstyrelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere landmænd kan nu sætte det røde Ø-mærke på deres fødevarer. Især i Holbæk og Odsherred Kommuner, viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen.

Fra 2017 til 2018 steg det økologiske landbrugsareal og et økologisk Danmarkskort, som Landbrugsstyrelsen har fået udarbejdet, viser andelen af det økologiske areal i forhold til landbrugsarealet i alle landets kommuner.

Læs også
Rekordmange landmænd går over til øko-landbrug
Læs også
Rekordmange landmænd går over til øko-landbrug

Kortet viser, at Odsherred og Holbæk kommuner har en større andel af det økologiske landbrugsareal end landsgennemsnittet, nemlig mellem 12 og 16 procent.

Mere end en tiendedel af landbrugsarealet herhjemme er nu omlagt til økologi af næsten 4.000 økologiske landmænd. Fra 2017 til 2018 steg det økologiske landbrugsareal med 34.000 hektar, så det samlede økoareal i Danmark nu er oppe på næsten 280.000 hektar.

Interessen er stigende

Kommunerne i Vest- og Sydsjælland har et mindre andel af det økologisk areal end på landsplan, viser det økologiske danmarkskort.

Men ifølge Landbrugsstyrelsen vil kortet ændre sig, for det er blandt andet i Vest- og Sydsjælland, at flere og flere landmænd nu viser interesse for at omlægge til økologi.  

På nedenstående kort over vores region kan man se andelen af det økologiske areal i forhold til landbrugsarealet i alle landets kommuner.

 


Nyhedsoverblik