Landmænd får mindre ud af Danish Crown efter svært år

Slagterikoncernens indtjening i Storbritannien svigter. Til gengæld er kineserne vilde med europæisk grisekød.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagterikoncernen Danish Crown kommer ud af regnskabsåret 2015/16 med en omsætning på 60 milliarder kroner og et overskud på 1,6 milliarder kroner.

Det er en nedgang i forhold til sidste regnskabsår. Ledelsen forklarer, at det skyldes, at året har været præget af særlige udfordringer.

Samlet set må resultatet bedømmes som tilfredsstillende, mener Danish Crowns formand, Erik Bredholt.

- Det understreger styrken i at være en koncern med flere ben at stå på, udtaler han i en pressemeddelelse om selskabets regnskab.

- Vi har haft et år med svigtende indtjening på det vigtige britiske marked, men det bliver i høj grad opvejet i andre dele af koncernen.

Det er blandt andet en øget kinesisk appetit på importeret svinekød, der har løftet priserne i Europa, fremgår det.

Selskabets ejere, cirka 8000 danske landmænd, kan se frem til en samlet restbetaling på knap 1,3 milliarder kroner, hvilket er mindre end sidste år.

Selskabet har for nylig lanceret en femårig strategiplan. Den skal gerne sikre, at landmændene får en højere afregning i slutningen af perioden.

Men ifølge regnskabsmeddelelsen må også det kommende regnskabsår forventes at give et forholdsvis magert udbytte.

- Regnskabsåret 2016/2017 vil fortsat byde på udfordringer, varsler Danish Crowns administrerende direktør, Jais Valeur, i meddelelsen.

      - Som leverandør til en stærkt konkurrencepræget detailhandel er det en sej kamp at få løftet priserne, når råvarerne bliver dyrere. Samtidig er vi stadig udfordrede i vores britiske datterselskab, forklarer han.

      /ritzau/


Nyhedsoverblik