Landdistrikternes Fællesråd: Ny taxilov er bekymrende

Den nye taxilov vækker bekymring hos Landdistrikternes Fællesråd. De er bange for, at taxidækningen i yderområderne bliver mindre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Landdistrikterne er bekymrede over den nye taxilov.

For det vil gå ud over taxidækningen i yderområderne, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd. 

Den nye lov gør, at taxivirksomhederne selv kan bestemme, hvilken service de vil tilbyde med hensyn til åbningstider, geografisk dækningsområde, de udbudte tjenester og serviceniveau i øvrigt. 

quote Det må komme an på en prøve, men vi er bekymrede for taxidækningen i landdistrikterne

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd

Og nu er Landdistrikternes Fællesråd altså bekymret for, at den kommende lov ikke vil hindre, at de store byer dræner områderne for taxichauffører.

- Umiddelbart frygter jeg, at der er elementer, der vil gøre, at taxidækningen i yderområderne vil få det rigtig svært. Det må komme an på en prøve, men vi er bekymrede for taxidækningen i landdistrikterne, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, i en pressemeddelelse. 

Går ud over de ældre

Formanden frygter, at man med tiden vil opleve, at taxier kun kører i de større byer, hvor pengene er lettere at tjene.

quote Det kan nemlig betyde, at taxaerne vil søge mod de større byer, hvor der er flere kunder, samtidig med at borgere i landdistrikterne vil få sværere ved at få en taxa

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd

- Jeg er i særdeleshed meget bekymret over, at man lemper kravene til det geografiske dækningsområde og serviceforpligtelsen. Det kan nemlig betyde, at taxierne vil søge mod de større byer, hvor der er flere kunder, samtidig med at borgere i landdistrikterne vil få sværere ved at få en taxi, siger Steffen Damsgaard.

Han påpeger, at det vil gå ud over dem, som ikke er særlig mobile - blandt andre de ælder.  

Samtidig bekymrer det rådet, at taxikørslen ikke vil blive prioriteret af kommuner, hvor budgetterne er under pres. Landdistrikternes Fællesråd oplyser, at der har været en støt tilbagegang i antallet af taxaer over hele landet. I nogle områder af landet - særligt i landdistrikter - er det ikke længere muligt at bestille en taxi.

060310AN-Taxa-regning.jpg
Læs også
Ny taxilov bliver mindre liberal end regeringen ønskede
060310AN-Taxa-regning.jpg
Læs også
Ny taxilov bliver mindre liberal end regeringen ønskede

 


Nyhedsoverblik