Lagermedarbejder på Hørkram: Jeg spiste mellem 15 og 17 piller om dagen

En ny undersøgelse viser, at næsten hver tredje sjællænder tager smertestillende medicin eller er i behandling for at kunne gå på arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Især fysisk krævende job, er hårdt ramte, når det kommer til forbruget af piller på jobbet.

I Region Sjælland viser en undersøgelse at hele 28 procent af de adspurgte tager smertestillende medicin for at kunne gå på arbejde. En af dem er Susanne Nielsen, der er blevet opereret for en skade i skulderen.

- Jeg kunne slet ikke bruge den. Jeg havde konstant smerter i over et år. Jeg gætter på, det kom af slitage, siger hun til TV ØST.

På trods af en frossen skulder blev Susanne Nielsen ved med at møde på arbejde. I et år måtte hun leve på smertestillende piller.

- Jeg spiste mellem 15 og 17 piller om dagen både før og lige efter operationen.

quote Det er hårdt. Jeg gik nogle måneder, fordi jeg tænkte, det bare var en fase. Men til sidst måtte jeg smide håndklædet i ringen og sygemelde mig

Sussanne Nielsen, lagermedarbejder, Hørkram

Susanne Nielsen, lagermedarbejder: Det er hårdt

Susanne Nielsen har været slagteriarbejdere i op til 10 år og lagerarbejder i 12 år. Men efter at have været på piller i et år, måtte hun opgive at møde på arbejde.

- Det er hårdt. Jeg gik nogle måneder, fordi jeg tænkte, det bare var en fase. Men til sidst måtte jeg smide håndklædet i ringen og sygemelde mig, siger hun.

Efter skaden kom Susanne Nielsen i praktik som lagermedarbejder hos Hørkram og trappede stille og roligt op.

- Jeg startede med kun to timer to dage om ugen, og så trappede vi det stille og roligt op. Og så bliver jeg skånet for de tunge løft nu.

Hos Hørkram giver de deres medarbejdere kurser i løfte-bære-teknik og i arbejdsstillinger. Således forsøger de at lære deres ansatte, hvad de selv kan gøre for at undgå forkerte arbejdsstillinger.

- Vi har meget fokus på tunge løft. Vi arbejder med, hvordan man kan få gjort det lettere, så man ikke kun pakker tunge varer hele tiden. Og så arbejder vi også med industrien, så sækkevarer kommer ned i kilo. Før i tiden var der mange 30 kilos sække. Det er heldigvis udgået nu, siger Lone W. Petersen, der er økonomi- og personalechef hos Hørkram i Sorø.

Hørkram: Slitage kan ikke undgås fuldstændigt

Personalechefen vil dog ikke ligge skjul på, at lagerarbejde er fysisk hårdt arbejde, og at arbejdspladsen ikke fuldstændigt kan forhindre, at det fysiske arbejde slider på kroppen.

- Jeg ved ikke, om det helt kan undgås. Det kan jo også komme an på, hvad folk har lavet før, hvor godt man træner, og afveksler i arbejdsstillinger. En del af det er også, at man selv løfter og bærer korrekt, siger personalechefen. 

Ifølge Susanne Nielsen, der led af en frossen skulder, har forløbet hos Høkram i hvert fald hjulpet hende. 

- De skåner mig, de støtter mig, og mine kollegaer hjælper mig også. Så det har jeg været meget glad for, siger Susanne Nielsen. Men hun lægger ikke skjul på, at det har været et hårdt forløb at komme igennem. Og at det formentlig også er tilfældet for de medarbejdere, det måtte arbejde på en arbejdsplads, der ikke hjælper dem i ligeså høj grad som Hørkram har gjort.

- Det har været hårdt, også psykisk, siger Susanne Nielsen.


Nyhedsoverblik