Læs hele redegørelsen: Ni kvinder fik konstateret kræft efter mangelfulde undersøgelser

Sygehusdirektør Vagn Bach er fyret. Det skete, efter han præsenterede en redegørelse af de mangelfulde brystundersøgelser. Læs hele redegørelsen her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Gennem fire år undlod Ringsted Sygehus at give 735 kvinder med mistanke om brystkræft den grundige undersøgelse, som de havde krav på.

Sagen har nu resulteret i, at sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse er blevet afskediget. Det bekræftede regionsrådsformanden Heino Knudsen (S), efter et møde i forretningsudvalget i Region Sjælland.

Her skulle Vagn Bach og resten af sygehusledelsen nemlig præsentere en redegørelse for sagen om de mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus.

Du kan læse hele sygehusledelsens redegørelse om sagen fra Ringsted Sygehus her.

Information kom for sent til politikerne

Redegørelsen er 12 sider lang og indeholder en detaljeret tidslinje over hele forløbet med de mangelfulde brystundersøgelser.

- Noget af det, vi meget tydeligt har udtrykt kritik af fra forretningsudvalgets side, er informationen til det politiske niveau, som er kommet sent i den her sag, siger Heino Knudsen.

Derfor var det et enigt forretningsudvalg, som besluttede at afskedige sygehusdirektøren.

- Det er en meget, meget alvorlig og trist sag, men det vigtige for os er, a vi kommer godt videre og får skabt tryghed for borgerne, lyder det fra Heino Knudsen.


Nyhedsoverblik