Lærling bliver overrasket med pris: - Det er helt surrealistisk

DI Vestsjælland uddelte her til morgen årets Lærlingepris 2019. Prisen gik til 27-årige Tanay Kelkitli fra Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tanay Kelkitli troede, at han mødte ind til en helt almindelig morgen som alle andre morgener på hans arbejdsplads Schneider Electric Danmark A/S i Ringsted.

Men pludselig troppede Ringsteds borgmester op sammen med formanden for DI Vestsjælland, Schneider Electrics direktør og alle kollegerne. Og fremmødet skyldtes ham som person.

- Jeg fik et chok, fortæller Tanay Kelkitli.

En god kollega

quote Han er altid mødt med godt humør og en stor lyst til at lære faget bedre at kende

Mogens Auchenberg, fabriksdirektør

Chokket blev efterfulgt af taler og blomster, og der blev budt på morgenbuffet i kantinen, hvor også hans familie var inviteret.

I talerne blev det forklaret, hvorfor det netop er Tanay Kelkitli, der i år er løbet med årets Lærlingepris 2019. Ordene ”en god kollega”, ”godt humør” og ”nysgerrighed overfor faget” gik igen.

- Tanay Kelkitli er gået ”all in” på at blive automatiktekniker på topniveau. Det har han bevist, lige siden han trådte ind af døren her for første gang, sagde fabriksdirektør Mogens Auchenberg.

Lyst til faget

Schneider Electric Danmark er en specialiseret virksomhed indenfor blandt andet el-materiel. Virksomhedens hjerte består af en stor produktionshal med produktionslinjer, robotter og snurrende maskiner.

Pris til mejeriGaarden
Læs også
Lokal restaurant fik pris: Vi kan også godt på Lolland-Falster
Pris til mejeriGaarden
Læs også
Lokal restaurant fik pris: Vi kan også godt på Lolland-Falster

Der er brug for unge, der som Tanay Kelkitli har mod på at uddanne sig til automatiktekniker, lyder det.

- Vi er virkelig glade for, at Tanay har valgt at blive her hos os efter endt uddannelse. Tanay var fra første dag meget bevist om, at det var automatiktekniker, han ville være. Han har udvist meget modenhed og lyst til faget. Selvom han pendlede fra Nykøbing Falster til Ringsted hver dag, har jeg aldrig hørt, ham beklage sig. Han er altid mødt med godt humør og en stor lyst til at lære faget bedre at kende, sagde Mogens Auchenberg.

Mor er stolt

Tanay Kelkitli er uddannet fra CELF i Nykøbing Falster, og i dag var også hans familie kommet for at være med til at fejre ham.

- Jeg er meget stolt, jeg kan slet ikke beskrive det. Jeg ved, hvor seriøst han tager det. Det er virkelig velfortjent. Han arbejder målrettet, når han får en opgave, siger Zeynip Kelkitli, der er mor til Tanay Kelkitli.

DI Vestsjællands Lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt. Vinderen bliver fundet blandt lærlinge på DI’s cirka 475 medlemsvirksomheder i Vestsjælland.

-Jeg tror stadig, at det er en drøm. Det er surrealistisk. Jeg er stadig i chok. Adrenalinen kører stadigvæk. Jeg er virkelig glad, siger Tanay Kelkitli.

Familien skal fejre nu fejre prisen enten i dag eller i morgen, men det er endnu en hemmelighed, hvad der skal ske og hvordan.


Nyhedsoverblik