Lærer roste datterens krop: Forældre sagsøger Odsherred Efterskole

Forældre til tidligere elever på Odsherred Efterskole sagsøger nu skolen, fordi der gik for lang tid, før de bortviste en lærer, der havde krænket flere elever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En dag i efteråret 2014 befandt en tidligere og nu dømt lærer på Odsherred Efterskole sig på en kvindelig elevs værelse.

Pigen var kun iført trusser, da den 32-årige lærer kom ind ad døren. Alligevel satte han sig ned på hendes seng og blev i rummet i cirka ti minutter. Her roste han hendes krop i en sådan grad, at hendes blufærdighed blev krænket.

Situationen var ifølge pigens mor, Christina Steele, så ubehagelig for datteren, at hun efterfølgende var igennem blandt andet flere måneders terapi. Og nu er moren så frustreret over ledelsen på skolen, at hun vil sagsøge dem.

quote Vi gjorde allerede dengang skolen opmærksom på, at der var noget med den lærer, som ikke var, som det skulle være. Men de valgte at lade være med at gøre noget ved det

Christina Steele, mor til tidligere elev

- Vi gjorde allerede dengang skolen opmærksom på, at der var noget med den lærer, som ikke var, som det skulle være. Men de valgte at lade være med at gøre noget ved det, fortæller Christina Steele til TV ØST.

Hun fortæller, at der er et forældrepar mere, som også har gang i et civilt søgsmål mod skolen, mens et andet par overveje at slutte sig til Christina Steele og datterens søgsmål.

Retten_i_Holbæk.jpg
Læs også
Efterskolelærer dømt skyldig: Gav massage og rørte ved elever
Retten_i_Holbæk.jpg
Læs også
Efterskolelærer dømt skyldig: Gav massage og rørte ved elever

Grænseoverskridende oplevelse

Moren håber, at et civilt søgsmål vil få folk til at vælge Odsherred Efterskole fra, når de skal finde et godt sted til deres børn. 

- Det er helt grænseoverskridende det, der er sket. Min datter var fuldt betalende, og vi har ikke fået den vare, som vi havde bestilt. Slet ikke. Det kan vi ikke gå med til, og det håber vi heller ikke andre kan.

Men han er jo ikke lærer mere?

- Nej, men når man kan fejlbedømme en lærer i så mange år, så kan man måske gøre det igen. Jeg synes ikke, de er deres ansvar bevidst, når de på den måde vælger at lukke øjnene.

Læs også
Masserede kvindelig elev: Fik advarsel flere måneder før han blev anmeldt
Læs også
Masserede kvindelig elev: Fik advarsel flere måneder før han blev anmeldt

Pigen blev sidst på efterskoleåret i 2015 blev bortvist fra Odsherred Efterskole - efter egen forklaring, fordi hun havde det så dårligt med at være på samme skole som den dømte lærer.

Vidste besked om lærer 

Den 32-årige mand er dømt for at have blufærdighedskrænket fem tidligere og nuværende elever på efterskolen, og under retssagen mod den tidligere lærer ved Retten i Holbæk i dag kom det frem, at skolen havde været bekendt med fem lignende sager, inden manden blev anmeldt.

quote Det er helt grænseoverskridende det, der er sket

Christina Steele, mor til tidligere elev

I februar 2016 fik læreren en skriftlig advarsel fra bestyrelsen, og i efteråret blev han bortvist, da det kom frem, at han angiveligt havde befølt en elev, mens hun sov. Episoden fandt sted i forbindelse med en filmaften i skoleregi.

TV ØST har været i kontakt med forstanderen på Odsherred Efterskole, Tom Hagedorn, men han ønsker ikke at kommentere på de civile søgsmål. 

Dog forklarede han i retten, at han, især efter den skriftlige advarsel i februar 2016, var særlig agtpågivende over for den tiltalte lærer. Blandt andet fik han ikke lov til at tage i svømmehallen med eleverne. 

Odsherreds Efterskole
Læs også
Sag mod efterskolelærer: I dag kommer han for retten
Odsherreds Efterskole
Læs også
Sag mod efterskolelærer: I dag kommer han for retten

Den 32-årige lærer blev dømt skyldig i blufærdighedskrænkelse og fik tre måneders betinget fængsel. Samtidig skal han udføre 80 timers samfundstjeneste og må ikke længere arbejde med børn og unge under 18 år.

Den tidligere lærer skal også betale erstatning til de piger, han har krænket. De er blevet tilkendt 8.000 kroner hver.


Nyhedsoverblik