Lægestuderende: Uddannelse i Køge løser ikke lægemangel

Det vil ikke hjælpe på lægemanglen i yderområderne med en satellit-uddannelse for lægestuderende i Køge, mener formand for lægestuderende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er skudt ved siden af.

Sådan siger formanden for Foreningen af Danske Lægestuderende, Claas-Frederik Johannsen om, at en afdeling af medicinstudiet på Sjællands Universitetshospital i Køge skal løse problemer med lægemangel i yderområderne.

Forslaget er ellers i dag rykket væsentligt tættere på en realisering, idet regeringen vil udvide landets medicinuddannelser med 250 ekstra studiepladser. Flere studiepladser har nemlig været en forudsætning for et samarbejde mellem Københavns Universitet og Sjællands Universitetshospital i Køge om at rykke en del af kandidatuddannelsen til Køge. Og det skulle altså hjælpe på lægemanglen i yderområderne i regionen. Men det tror de lægestuderende ikke på:

- Køge ligger ikke ret langt fra København. Det ligger i S-togs nettet, så jeg tror, dem der kommer til at studere i Køge, vil blive ved med at bo i København og pendle til Køge, lyder det fra Claas-Frederik Johannsen, formand for Foreningen af Danske Lægestuderende.

Løsningen i Nykøbing Falster skal findes i Nykøbing Falster

De studerende ser ellers positivt på, at der bliver oprettet en satellit-uddannelse udenfor hovedstaden, men det mener de ikke, der er noget nyt ved:

- Det er allerede en naturlig del af vores uddannelse, at vi kommer rundt i landet gennem vores klinikophold, det afgørende er, om der bliver skabt nogle gode læringsmiljøer, fortæller Claas-Frederik Johannsen.

Han mener derfor, at en løsning på lægemanglen på Nykøbing-Falster Sygehus skal findes i Nykøbing-Falster og ikke ved en satellit-uddannelse 90 km derfra.

- Hvis man vil have flere læger til Nykøbing Falster, skal man gøre noget i Nykøbing Falster. Man kan gøre som i Thisted eller Esbjerg, hvor de er lykkes med at skabe nogle spændende læringsmiljøer, hvor de erfarne kollegaer gør en dyd ud af at uddanne nye kollegaer og danner nogle gode faglige miljøer, fortæller Claas-Frederik Johannsen.

Stærke faglige fællesskaber kan blive afgørende, når de nyuddannede lægestuderende skal vælge deres hoveduddannelsesstillinger efter deres studie, hvor de bliver speciallæger. Sådanne stillinger varer typisk fire til seks år. Det er ofte i disse år, de lægestuderende vælger at slå sig ned, og derfor også her, der ifølge Claas-Frederik Johannse,  kan findes en løsning på lægemanglen i udkantsområderne.


Nyhedsoverblik