Læger siger nej til nye patienter

Stadig flere praktiserende læger i Region Sjælland har valgt at lukke for nye patienter. En bekymrende udvikling, mener formand for de praktiserende læger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To ud af tre praktiserende læger i Region Sjælland har valgt at takke nej til flere nye patienter. Det betyder at tilflyttere og andre borgere får færre læger at vælge imellem.  Mens 46 procent af de praktiserende læger i regionen havde åbent for tilgang af nye patienter i oktober 2014, så er det pr. 1. juli i år kun 31 procent, der tager imod nye patienter. Det oplyser Region Sjælland til Sjællandske.

Formanden for de praktiserende læger i Region Sjælland, Ulrik Hesislev, er er bekymret over udviklingen og slår til lyd for at politikerne sikrer de praktiserende læger bedre vilkår, blandt andet for at lokke nye unge læger til vores region.

- Der er blevet investeret meget i sygehuse og nye byggerier, men der er ikke investeret  i det primære sundhedsvæsen de seneste år, siger , Ulrik Hesislev.

Til efteråret skal De praktiserende læger og Danske Regioner forhandle en ny overenskomst på området. I 2013 var lægerne tæt på at ende i konflikt med Danske Regioner. Dengang sad regionsformand Jens Stenbæk (V) for bordenden og han mener, at lægerne bør kunne tage flere patienter end de gør i dag.

- I andre lande har man flere patienter pr. læge, end man har i Danmark. Lægernes ressourcer kan bruges bedre end de bliver i dag, siger han.

Han opfordrer blandt andet lægerne til at samle sig i sundhedshuse, hvor der kan ansætte personale, der kan hjælpe lægerne, eksempelvis sygeplejersker og fysioterapeuter.  

Manglen på læger er størst i Region Sjællands yderområder, men også en by som Slagelse mangler praktiserende læger.

 


Nyhedsoverblik