Kom tæt på lægehelikopteren: Beredskabet holdt åbent hus

00:53

Tirsdag havde beredskabet i Region Sjælland inviteret en række samarbejdspartnere inden for for at se nærmere på områdets lægehelikopter.

RETTELSE: Tidligere skrev vi, at lægehelikopteren i Ringsted kunne fejre 10 års jubilæum i dag. Dette er ikke rigtigt. Lægehelikopteren begyndte at flyve fra Ringsted i 2010.

De seneste seks år er lægehelikopteren fløjet ud, hvis skaderne efter et trafikuheld eller lignende var så store, at en person måtte fragtes til Rigshospitalet eller Odense Universitetshospital. 

Og i dag inviterede beredskabet alle samarbejdspartnere inden for murene på vagtcentralen for at se, hvor helikopteren holder til, og hvordan alarmcentralen fungerer.

- Helikopteren er rigtig vigtig i de tilfælde, hvor hurtig transport til for eksempel Rigshospitalet eller Odense Universitetshospital kommer på tale. Der kan den gøre en rigtig stor forskel, siger sektionsleder hos Præhospitalt Center i Slagelse, Brian Lindekilde.

Mange årlige udrykninger

I år har helikopteren i Ringsted rykket ud over 1.000 gange. Det er over dobbelt så mange gange, som da helikopteren først begyndte at flyve i 2010.

- Dels er der flere, der ringer 112, og dels er vi blevet rigtig gode til at bruge helikopteren, forklarer Brian Lindekilde om stigningen.

I 2005 dækkede en lægehelikopter fra Niebøl i Tyskland dele af Sønderjylland som en del af et EU-støttet projekt. Siden fik Danmark sin første akuthelikopter, da Region Sjælland og Region Hovedstaden indgik i et fælles projekt med en helikopter finansieret af Trygfonden. Den fik base i Ringsted, og der har den været siden - nu finansieret af regionen.

Forsøget er siden dengang blevet landsdækkende med helikoptere i ringsted, Skive og Billund.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App