Kom tæt på lægehelikopteren: Beredskabet holdt åbent hus

Tirsdag havde beredskabet i Region Sjælland inviteret en række samarbejdspartnere inden for for at se nærmere på områdets lægehelikopter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

RETTELSE: Tidligere skrev vi, at lægehelikopteren i Ringsted kunne fejre 10 års jubilæum i dag. Dette er ikke rigtigt. Lægehelikopteren begyndte at flyve fra Ringsted i 2010.

De seneste seks år er lægehelikopteren fløjet ud, hvis skaderne efter et trafikuheld eller lignende var så store, at en person måtte fragtes til Rigshospitalet eller Odense Universitetshospital. 

Og i dag inviterede beredskabet alle samarbejdspartnere inden for murene på vagtcentralen for at se, hvor helikopteren holder til, og hvordan alarmcentralen fungerer.

- Helikopteren er rigtig vigtig i de tilfælde, hvor hurtig transport til for eksempel Rigshospitalet eller Odense Universitetshospital kommer på tale. Der kan den gøre en rigtig stor forskel, siger sektionsleder hos Præhospitalt Center i Slagelse, Brian Lindekilde.

Mange årlige udrykninger

I år har helikopteren i Ringsted rykket ud over 1.000 gange. Det er over dobbelt så mange gange, som da helikopteren først begyndte at flyve i 2010.

- Dels er der flere, der ringer 112, og dels er vi blevet rigtig gode til at bruge helikopteren, forklarer Brian Lindekilde om stigningen.

I 2005 dækkede en lægehelikopter fra Niebøl i Tyskland dele af Sønderjylland som en del af et EU-støttet projekt. Siden fik Danmark sin første akuthelikopter, da Region Sjælland og Region Hovedstaden indgik i et fælles projekt med en helikopter finansieret af Trygfonden. Den fik base i Ringsted, og der har den været siden - nu finansieret af regionen.

Forsøget er siden dengang blevet landsdækkende med helikoptere i ringsted, Skive og Billund.


Nyhedsoverblik