Læge fra Kalundborg nægter at have svindlet for millioner

En læge er anklaget for bedrageri og for ikke at have været grundig nok i sin behandling af patienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalundborg er præget af sociale problemer, og der bor mange arbejdsløse mennesker som ryger, er overvægtige og depressive.

Sådan lyden en bedrageritiltalt læges forklaring på, hvorfor hun langt hyppigere end de øvrige læger i Region Sjælland har taget sig betalt for ydelser som depressionstest, samtaleterapi og behandling af betændelse og sår.

- I Hundested og i Roskilde er der ikke lige så mange kroniske sygdomme som her, siger hun torsdag i retten.

Den 49-årige læge fra Kalundborg er ved Retten i Holbæk tiltalt for at have modtaget betaling for en lang række behandlinger, som angiveligt aldrig har fundet sted, eller som hun ikke burde betales for af regionen.

Hun skal have bedraget for 1,2 millioner kroner. Det var Region Sjælland, der i 2012 meldte lægen til politiet efter et tip fra en tidligere medarbejder i klinikken.

Tredoblede fortjenesten

Fra det tidspunkt i 2011, hvor lægen åbnede sin egen klinik, steg praksissens fortjeneste voldsomt. I 2012 var den i enkelte uger det tredobbelte af udgangspunktet.

- Honoraret afhænger af, hvor mange patienter man tilser, og hvor mange ydelser man udfører, siger lægen, som forklarer, at hun selv gik på kurser, så hun kunne tilbyde flere ydelser, og at hun ansatte medarbejdere, som tjente penge ind.

Ydelser som en såkaldt psykometrisk test, som man blandt andet bruger til at diagnosticere depression med, begyndte lægen langt hyppigere at tage sig betalt for.

I praksissens første måneder udførte hun omkring en enkelt om måneden, mens hun året efter i enkelte måneder brugte testen næsten hundrede gange.

Risikerer fængsel

Stigningen skyldtes, at hun i starten ikke vidste, at man kunne blive betalt for at bruge testen, fortæller lægen.

- Det var ikke, fordi du kunne se en merindtjening på ydelsen? spørger anklager Signe Egsgaard.

- Nej, svarer lægen, som, adspurgt af anklageren, nægter at have haft økonomiske problemer.

Ud over bedrageri er lægen tiltalt for blandt andet at have ordineret stærk, vanedannede medicin til patienter hyppigt over længere perioder.

Hun risikerer både at miste retten til at arbejde som læge og at komme i fængsel.

 /ritzau/


Nyhedsoverblik