Lå fastklemt i mindst en time: Landmand alvorligt kvæstet i mejetærskerulykke

En 31-årig mand blev fastklemt i en mejetærsker, da han var ved at høste frøgræs. Det er anden høstulykke på et enkelt døgn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 31-årig mand fra Fuglebjerg er kommet alvorligt til skade, da han torsdag eftermiddag blev fastklemt i mejetærsker ved landsbyen Sneslev nær Fuglebjerg.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Han kører med sin mejetærsker og høster frøgræs, da mejetærskeren pludselig stopper. Herefter står han ud og forsøger at rive det her frøgræs ud, som har sat sig i klemme, fortæller Ove Christoffersen, vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Ifølge politiet sparker manden derefter til tromlen på mejetærskeren.

- Den går i gang og får fat i hans ene ben, hvor han så kommer i klemme, fortæller vagtchefen.

Lå fastklemt i en time

Anmeldelsen om arbejdsulykken tikkede ind hos politiet klokken 15.04, og omkring 16.00 fik beredskabet på stedet ham hjulpet fri af mejetærskeren.

- Men hvor længe han har siddet fast, inden vi blev alarmeret, det kan jeg ikke svare på, siger Ove Christoffersen

Hans tilstand er endnu ukendt, men det ventes ifølge politiet at han skal fragtes med lægehelikopter til Odense Universitetshospital for at blive behandlet. De pårørende er underrettet.

Arbejdstilsynet er underrettet og skal nu undersøge forholdene.

Anden høstulykke på et døgn

Onsdag aften blev en 21-årig mand fra Lolland fløjet med lægehelikopter til Odense Universitetshospital, efter hans ben kom i klemme i en mejetærsker ved Slemminge syd for Sakskøbing, hvor han og en kollega var i færd med at tærske korn.

På et tidspunkt satte noget sig fast i maskineriet i mejetærskeren.

Derfor valgte den 21-årig mand ifølge politiet at undersøge maskinen nærmer, mens hans kollega, en 23-årig mand, blev siddende i førerhuset. Ved et uheld fik manden i førerhuset startet mejetærskeren, og den 21-årig fik sit højre ben i klemme.

- Benet sad fast, og man måtte tilkalde et firma, som kunne frigøre ham igen. Det var en alvorlig arbejdsulykke, sagde Bo Geo Petersen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, tidligere i dag til TV ØST. 

mejetærsker
Læs også
21-årig fik ben i klemme i mejetærsker: Fløjet væk i lægehelikopter
mejetærsker
Læs også
21-årig fik ben i klemme i mejetærsker: Fløjet væk i lægehelikopter

Ifølge politiet gik der længere tid med at frigøre den unge mand. Den 21-årig meldes udenfor livsfare, men det er endnu uvist, om han skal have amputeret benet efter ulykken.

Arbejdstilsynet skal ifølge politiet nu undersøge sagen nærmere og vurdere, om det kan udvikle sig til et retsligt efterspil.


Nyhedsoverblik