To kvinder varetægtsfængslet: Bliver undersøgt for flere tricktyverier

To kvinder blev i går anholdt i Slagelse for forsøg på tricktyveri, efter de flygtede ud af vinduet i en plejebolig. Nu er de varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En politibetjent måtte i går finde den helt hurtige spurt frem i Slagelse.

Betjenten var sammen med en kollega blevet kaldt ud til et plejecenter i Kirke Stillinge ved Slagelse, fordi en borger havde set to kvinder luske omkring i området.

Da betjentene nåede frem, kunne de se en kvinde i en af plejeboligerne, som umiddelbart virkede uvedkommende. Derfor gik betjentene også ind i boligen, og det fik to kvinder til straks at springe ud af vinduet og stikke af. 

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i deres døgnrapport.

070711AN_dankort_i_terminal.jpg
Læs også
Spurgte om vej til tandlægen og stjal 60-årigs dankort
070711AN_dankort_i_terminal.jpg
Læs også
Spurgte om vej til tandlægen og stjal 60-årigs dankort

Den ene af kvinderne blev anholdt på stedet, mens den anden blev løbet op af en af betjentene. Begge kvinder er udenlandske, og de er 18 og 25 år gamle. De bliver fremstillet i grundlovsforhør i formiddags og er nu varetægtsfængslet. Politiet kan ikke oplyse, hvor lang tid de skal sidde fængslet.

Undersøger sammenhæng med andre sager

Samtidig går politiet i gang med at undersøge, om de to kvinder kan sættes i forbindelse til andre tricktyverier. I den seneste tid har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds nemlig været plaget af en række tricktyverier rettet mod ældre.

Politiet oplyser, at tricktyvene især udgiver sig for at være fra kommunen eller hjemmeplejen, hvorefter de afleder de ældres opmærksomhed og stjæler enten kontanter eller smykker i deres private hjem.

- Vi opfordrer helt generelt til, at man ikke lukker ukendte ind, medmindre man har en aftale med dem, eller de kan legimitere sig på sikker vis, skriver politiet i deres døgnrapport.


Nyhedsoverblik