Kvinde løsladt i kæmpe narkosag

En 30-årig kvinde er onsdag blevet løsladt i den store sag om amfetaminfundet i Slagelse i 2016.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 30-årig kvinde er onsdag blevet løsladt i den store narkosag fra Vestsjælland.

Kvinden er langt fra renset i sagen, men slipper for varetægtsfængsel, da anklageren har besluttet at gå efter en straf på kun 1.5 års fængsel til kvinden. Hun vurderes samtidig ikke at kunne påvirke sagen, og blev derfor løsladt.

Det besluttede Retten i Næstved onsdag eftermiddag.

Kvinden menes at have været penge-kurerer i den store sag – og hun er således den, som anklageren i sagen vil lade slippe med den laveste straf.

En anden tiltalt i sagen er ligeledes allerede tidligt i sagen sluppet ud af varetægtsfængsel. Ham kræver anklageren i sagen nu idømt 14 års fængsel.

Kan få 18 års fængsel

Ellers kræves der meget høje straffe i retssagen – helt op til 18 års fængsel til tre af nøglepersonerne i sagen, der er tiltalt for indsmugling af 120 kilo amfetamin, syv kilo kokain og halvandet kilo hash.

At der kommer så mange års fængsel på tale skyldes de mange grove forhold i sagen. En særlig paragraf i straffeloven giver dermed mulighed for at stramme straframmen med op til 50 procent ekstra straf.

I alt er syv mænd og kvinden tiltalt i sagen. Kun én vil anklageren endnu ikke sætte et strafkrav op for, da de endnu afventer en udtalelse fra retslægerådet.


Nyhedsoverblik