Kunne lige anes gennem skyerne: Himlen lyste grøn og violet

En kraftig geomagnetisk storm gav fredag aften nordlys over Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skyerne lå tungt over Sjælland det meste af fredagen, men alligvel lykkes det Lone Athanasakis fra Fårevejle at fange et spektakulært syn på himlen med sit kamera.

Hun var nemlig taget til Ordrup Næs i Odsherred, og klokken 21.53 spredte sig et smukt nordlys på himlen.

Eksplosioner på solen

Nordlyset opstår, når der sker eksplosioner på solen - eller et såkaldt udbrud. Hvis udbruddet rammer jordens magnetfelt, kan der opstå en geomagnetisk storm. Det er sådan en storm, der kan vise sig på himlen i form af nordlys. 

I denne uge var der så kraftigt et udbrud på solen det kraftigste i ti år, og derfor var nordlyset synligt på himlen langt længere mod syd end normalt. 

 
  Foto: Expedia

Ikke første gang

Det ér sket før, at himlen er lyst op i de særlige grønne og violette farver, der kendtegner i nordlys. For eksempel sendte en geomagnetisk storm i kombination med en skyfri aften et væld af farver mod Høve Strand i april. 

 

Og steder som Høve Strand og Ordrup Næs er det helt rette sted at være, hvis der er udsigt til at kunne se nordlys i Danmark.

Hvis man skal se nordlys i Danmark, skal man nemlig bevæge sig udenfor storbyen til et sted, hvor gadelamperne ikke galoperer derudaf, og der ikke er nogen trafik. Alt det kan du blive klogere på her.

Og det var netop, hvad Lone Athanasakis fra Fårevejle gjorde, da hun tog til Ordrup Næs i Odsherred med sit kamera fredag aften. 

 
  Foto: Expedia
Nordlys
Læs også
I aften kan du se imponerende nordlys over Danmark
Nordlys
Læs også
I aften kan du se imponerende nordlys over Danmark

 


Nyhedsoverblik